O nouă alertă meteo: Ploi torențiale, vijelii și grindină în zilele următoare, în toată țara

Luni, 14 Iunie 2021, 08:51
277
Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și precipitații însemnate, valabilă de luni, ora 10.00, până miercuri, ora 10.00.


Potrivit ANM, în intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.


Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp.


Astăzi, vremea va fi rãcoroasã, chiar rece în nordul şi centrul ţãrii, precum şi în zonele montane, unde cerul va fi mai mult noros şi va ploua, mai ales sub formã de averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice.


În restul teritoriului, în special dupã-amiaza şi seara, vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii mai restrânse averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descãrcãri electrice, cu precãdere în regiunile sudice. 


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri, cu o probabilitate mai mare la munte şi în nordul Moldovei, cantitãţile de apã vor depãşi 20...30 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã, iar la altitudini de peste 2000 m se pot semnala averse de mãzãriche şi lapoviţã.


Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depãşi 70...80 km/h, iar local şi temporar în majoritatea zonelor cu viteze de 40....50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 23 de grade. Pe suprafeţe mici vor fi condiţii de ceaţã.


Pagina a fost generata in 0.3067 secunde