O masă de aer cald a ajuns în România. Temperaturile trec de 30 grade!

249
O masă de aer cald a ajuns în România. Temperaturile trec de 30 grade! - canicula1466945678-1524483787.jpg
Aproape toată țara va fi sub influența unei mase de aer foarte cald, cel puțin până la mijlocul acestei săptămâni. Din loc în loc vor apărea și furtunile, iar cantitățile de apă strânse vor putea fi importante.


Maximele de luni vor pleca de la 19 grade Celsius la malul mării și vor opri la 29, poate chiar 30 de grade Celsius în vestul Olteniei. După-amiaza va veni cu averse și descărcări electrice, local, în centru, sud-est și la munte, iar după apus va ploua în zonele nord-vestice. Contitățile de apă vor fi izolat mai însemnate și va putea cădea grindină.


Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua marți, dar cel puțin la început, ploile în reprize vor fi mai frecvente în jumătatea nordică a teritoriului. Pe suprafețe mici se vor aduna cantități importante de apă și vor persista condițiile de formare a grindinei. Miercuri, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, iar valorile termice vor mai pierde un grad, două. În schimb, la mijlocul săptămânii se vor înregistra 31 de grade Celsius și vor apărea furtuni prin regiunile vestice.

La munte, temperaturile se vor apropia și luni de 20 de grade Celsius, dar în cursul după-amiezii vor cădea din loc în loc ploi de vară. Odată cu lăsarea nopții, avesele vor prefera Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Pe suprafețe mici se aduna cantități mai importante de apă și nu sunt excluse căderile de grindină, scrie digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7805 secunde