O mână de ajutor întinsă romilor din Eforie Sud

581
5

Articole de la același autor

r Lunar, cele 26 de familii vor primi de la World Vision pachete cu alimente

și produse de igienă

Zeci de kilograme de alimente și produse de igienă au fost donate de Biroul Zonal Constanța al Fundației World Vision celor 26 de familii de romi din Eforie Sud. Fundația a răspuns solicitării de ajutor lansată de grupul de cetățeni romi din Eforie Sud, evacuați acum două luni de zile, intervenind astfel în sprijinul copiilor aflați în situație de risc.

În perioada noiembrie 2013 - martie 2014, lunar, vor fi făcute astfel de donații, cu scopul de a ajuta familiile respective să depășească situația de criză prin care trec. Valoarea distribuției ajunge în jur de 2.095 de lei pe lună. Pachetele oferite conțin alimente de bază precum mălai (două kg), orez (două kg), paste (două pungi), ulei (cinci litri, în funcție de numărul de persoane), făină (două kg), bulion (o cutie), conserve (patru bucăți), zahăr (două kg) și un kit de igienă constând în detergent (o pungă de 800 de grame), șampon (un litru) și săpun (două buc).

De asemenea, au fost decontate rețetele pentru medicamentele necesare copiilor romi din Eforie, consultați de către un medic specialist, în valoare de 500 de lei, pentru că majoritatea copiilor erau răciți după ce au petrecut o săptămână de zile sub cerul liber, în condiții de ploaie torențială și temperaturi scăzute.

Copiii trebuie să meargă la școală!

"Asociația «Speranță și încredere» ne-a sprijinit prin președintele său, Lăcrămioara Georgescu, în demersurile de identificare a persoanelor și de distribuție a alimentelor, și a tuturor activităților în care ne-am implicat împreună", a declarat Corina Iordănescu, manager zonal World Vision.

Oamenii au mulțumit pentru ajutorul primit, dar nu au scăpat ocazia de a repeta cât de greu le este.

"Locuiesc împreună cu cei doi copii și soțul, într-o cameră mică de la internat. Nu avem apă. Trebuie să aduc zilnic de la 100 de metri distanță ca să spăl copiii și să gătesc. E foarte greu. Noi am muncit și ne-am construit o casă cu două ca-mere și baie ca să trăim în condiții civilizate și acum ne chinuim groaznic", a precizat Vandana Amet.

O altă persoană, căreia i-a fost demolată casa este Viorica Constantin. Femeia are trei copii care merg la școală: unul în clasa pregătitoare, altul în clasa a treia și o fetiță în clasa a opta, premiantă. Faptul că și-a văzut casa distrusă i-a pricinuit copilei o profundă stare de depresie, devenind apatică și neinteresată de școală. Timp de două săptămâni a absentat de la ore, după care și-a reluat educația.

"Ne-am trezit aruncați afară, sub cerul liber. Fetița cea mare a fost șocată. Acum stăm într-o gheretă improvizată și nu avem curent. Copiii își fac lecțiile repede, cât e lumină, dar cea mare e nevoită să mai scrie și la lumânare sau la candelă. Nu avem masă și copiii își fac lecțiile pe un scaun. Oricât de greu ne-ar fi, orice s-ar întâmpla, copiii mei vor merge la școală ca să facă cel puțin zece clase", a declarat cu hotărâre femeia.

Comentează știrea

Paul
23 noiembrie 2013
De ce ajutor?

De ce ajutor? Au muncit o zi in viata lor? Am si eu nevoie de ajutor sa-mi iau un iaht va rog sa contribuiti. Tara de babuini cu educatie comunista, ne ajuta si pe noi cineva.......Lasatii sa moara jumatate din ei si cealalta jumatate se vor apuca de munca este singura metoda de ai integraboilor....

antonescu
23 noiembrie 2013
ajutor ????

Pentru ce mah, astia ne dau in cap si noi le dam ajutoare. Cum sa se mai duca vreunul la munca daca noi le dam ajutoare ? Eu zic sa-i lasam sa doarma la noi ca si-asa intra cand nu suntem acasa. Ciorile astea, cand om scapa de ele?

Costica
23 noiembrie 2013
Asta lipsea

Ajutorul pentru astia, asta lipsea.

Hitler
24 noiembrie 2013
Ajutor

O mana cu un pistol in ea si munitie infinita e cel mai bun ajutor

Teodora
24 noiembrie 2013
omenire

Cine nu cunoaste situatia acestor oameni,mai bine va rog sa va abtineti.Oamenii au avut case,au muncit,dar au fost dati afara abuziv,aruncati in conditii inumane.Daca le da ajutoare fff.bine dar sa le dea si o casa unde sa stea omeneste,am vazut unde stau,aproape sub cerul liber,cu sobolanii in jurul lor .Nu mai comentati va rog este dezgustator sa aud de la oameni,care ar trebui sa fie cu ratiune, asa cuvinte.fara noima.si inumane.Eu cunosc situatia.Acolo a fost un abuz.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7097 secunde