O decizie-surpriză în cazul scandalului "Câini de apartament"

8652
53
O decizie-surpriză în cazul scandalului

Articole de la același autor

O constănțeancă a anulat în instanță două articole ale hotărârii Consiliului Local 


Constănțenii nu mai sunt obligați să ceară acordul vecinilor lor atunci când vor să țină în apartament câini sau pisici. De asemenea, pot hrăni câinii comunitari sau pisicile pe domeniul public, fără să le fie teamă că vor fi amendați de Poliția Locală.


O constănțeancă a reușit să anuleze în instanță aceste două articole dintr-o hotărâre a Consiliului Local, din anul 2013. 


Inocenția Zissu a sesizat că temeiul legal are lacune, a găsit numeroase greșeli în hotărârea cu pricina, inclusiv gramaticale, așa că nu a stat pe gânduri și a cerut anularea ei. A câștigat atât la Tribunalul Constanța, cât și la Curtea de Apel și a mai și pus Consiliul Local să-i returneze cheltuielile de judecată. "Cum au dat legea, cum am atacat-o. Ni s-a dat câștig de cauză încă de la început, pentru acordul vecinilor și pentru hrănirea animalelor. Ulterior, Primăria a depus recurs, dar Curtea de Apel s-a pronunțat tot în favoarea noastră. Și a fost dispusă plata cheltuielilor de jude-cată, în valoare de 2.334 de lei, măsură pe care am și pus-o în executare și ne-am recuperat banii", ne-a povestit Inocenția Zissu. 


Gafe și greșeli gramaticale 
Avocatul femeii a speculat toate gafele și greșelile atât din lege, cât și ale avocatului care a reprezentat Primăria Constanța. "Legea a fost făcută pe genunchi. Mai mult decât atât, conținea și exprimări gramaticale eronate. Tatăl meu, fostul profesor de limba română Constantin Zissu, a sesizat greșelile și le-am taxat imediat. Instanța de fond a admis că textul articolului 15, punctul 7, conținea două contravenții, adică două teze, dar în cauză era vorba despre o negare a negației. Niciodată o teză pozitivă nu se poate uni prin conjuncția «și» de o teză negativă. Motivul - se ajunge la negarea negației. De asemenea, textul conținea exprimări neavenite, ca și când cel care a făcut legea nu cunoaște limba română", a explicat Inocenția Zissu. 


Primăria, bună de plată 
Constănțeanca este de părere că nici avocatul angajat de Primăria Constanța nu și-a făcut datoria până la capăt. "Eu cred că ne aflăm în fața unei cheltuieli ineficiente a banului public. Avocatul era obligat să depună întâmpinări și răspunsul la întâmpinări. Am speculat acest lucru și am cerut decăderea de probe, practic, le-am luat din apărare", a mai spus Inocenția Zissu.La rândul său, avocatul Ioan Neamțu, cel care a reprezentat la proces Consiliul Local Constanța, consideră că s-a făcut tot ce s-a putut. "Instanța a anulat două articole ale hotărârii respective. Celelalte rămân în vigoare. Instanța a apreciat că respectiva hotărâre încalcă alte prevederi legale. Noi ne-am făcut datoria. Cheltuielile de judecată nu se impută avocaților", a declarat, pentru "Cuget Liber", avocatul Ioan Neamțu. 


Să știe toți constănțenii 
Constănțeanca consideră că ar trebui ca toți locuitorii orașului că știe că nu mai este nevoie de acordul vecinilor și că animalele fără stăpân pot fi hrănite pe domeniul public. "Vreau ca toți constănțenii să afle că nu pot fi amendați. Sper că nu este nevoie să mă duc la fiecare secție de poliție în parte", a încheiat Inocenția Zissu. 


Comentează știrea

53 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
astia sunt bugetarii
21 ianuarie 2015
of...

din pacate, 80% din bugetari sunt incompetenti, deci a anulat o lege CORECTA, in interesul cetatenilor, pt niste GRESELI GRAMATICALE ! ok, sa refaca legea si sa o republice ! iar primaria poate f bine sa aplice legea, prin politia locala ,jandarmi,samd... amenzi mari ,aplicate nesimtitilor cu potai care murdaresc spatiul public, care nu au botnita, care deranjeaza locatarii din bloc cu galagia produsa.... de ce nu aplica legea actuala primaria ??? taxatii pe nesimtitii cu javre de apartament, pana le iese pe ochi !

un caine
21 ianuarie 2015
esti un mare prost

potaie esti tu care ai scris aceste randuri,cainii sunt mult mai civilizati decit potaile ca tine care scuipa pe casa scarii,arunca gunoaie peste tot(vezi cum arata parcul Tabacariei si nu din cauza cainilor si nici sa nu dai vina pe Primarie pt.ca nu vina sa stringa dupa nesimtitii care arunca peturi in lac)etc.Nu cred ca ai vrea sa te amendeze cineva ca-ti plinge copuilul sau ca se joaca in casa si deranjeaza vecinii,cainele poate nu latra o data pe zi.In concluzie tu si multi altii ca tine sunteti mai javre decit toti maidanezii,voi ar trebui sa fiti adunati si eutanasiati.

Răspuns la: of...
Adăugat de : astia sunt bugetarii, 21 ianuarie 2015
din pacate, 80% din bugetari sunt incompetenti, deci a anulat o lege CORECTA, in interesul cetatenilor, pt niste GRESELI GRAMATICALE ! ok, sa...
Micul Terosrist
21 ianuarie 2015
Rahatul de maidanez,a patra putere in stat

Constanteanca Inocentia Zissu este mai multi oameni.Ati citit bine,nu am facut o greseala gramaticala.In titlu citim ca o constanteanca a anulat in instanta doua articole ale HOTARARII Consiliului Local.Putin mai jos citim ca a fost atacata o LEGE,care este o hotarare a Consiliului Local croita cu greseli gramaticale.Constanteanca declara mai departe ca "Ni s-a dat câștig de cauză ..".Deci,constanteanca Zissu este mai multi reclamanti.In concluzie:..." era vorba despre o negare a negației. Niciodată o teză pozitivă nu se poate uni prin conjuncția «și» de o teză negativă. Motivul - se ajunge la negarea negației " la specula cu prosti si la anularea legii. Cred ca ne-am inteles.

DODO
21 ianuarie 2015
se poate !

Asa se intimpla cind sint numiti in functii pilosi incopententi ,se creeaza haos dar lasind ambalajul, cred ca problema este legata de civilizatie. Traim in spatii aglomerate dependenti unii de altii ( viata la bloc ! ) si sintem obligati sa ne respectam reciproc. NU mi se pare normal ca sa fiu OBLIGAT sa suport latraturi sau mirosuri de rahat de dragul unor oameni frustati de afectiune. Copii mei nu au dreptul sa creasca intr-un mediu curat si civilizat ? Si eu iubesc mai ales ciinii dar sint constient ca nu pot pune un animal inaintea oamenilor. Sub masca iubitorului de animale se afla in subconstient, niste egoisti care sacrifica viata necuvintatoarelor prin oferirea de conditii la limita. La ce bun sa dam unei pasari colivie de aur! Daca le iubiti cu adevarat ,creatile mediul lor natural iar daca sinteti asa dependenti de dragostea lor, mutati-va in locuri unde nu deranjati si nici nu chinuiti bietele animale.

adi
21 ianuarie 2015
Nesimtire

Nesimtire, asta inseamna sa tii caini in apartament, nimic mai mult. Ii deranjezi pe ceilalti in continuu si-ti bati joc si de animal. Nu e democratie si nici libertate, e pura si crasa nesimtire. Va dati toti niste domni/doamne cand de fapt sunteti niste parveniti pe care-i doare fix in cot de comfortul si linistea celorlalti. Urinez pe voi la fel ca un caine tinut in casa o zi intreaga si care e scos afara cateva minute pe zi. Mars!

Adrian
21 ianuarie 2015
Felicitari !!!

Bravo si respect, Dna Zissu ! In sfarsit o veste buna in fata avalansei de crime care se infaptuiesc zi de zi asupra unor suflete nevinovate, cu complicitatea autoritatilor.

pentru micul terorist
21 ianuarie 2015
esti prost

Doamna Zissu a fost varful de lance, nu a fost singura in proces au fost 3. Bravo, felicitari. De asemeni felicitari justitiei romane care judeca impartial nu dupa culoarea politica.

Răspuns la: se poate !
Adăugat de : DODO, 21 ianuarie 2015
Asa se intimpla cind sint numiti in functii pilosi incopententi ,se creeaza haos dar lasind ambalajul, cred ca problema este legata de civilizatie...
Indolenta Chanel
21 ianuarie 2015
Alifia de maidanez-o bogatie nationala

Am citit undeva ca alifia de caine face bine la reumatism si la bataturi.Alifia de caine este de mai multe feluri:alifia de asfalt,alifie cu mot,alifie de covor si alifie de iarba cu miros de capsuna.Ultima este ecologica.Alifia aduce noroc daca ai calcat in ea,asa zice Constitutia.Productia de alifie romaneasca a crescut in ultimii ani dupa instalarea Guvernului Ponta.Vrei nu vrei,calca Grigore in alifie.Sa ne traiesti pesedeule ! Traiasca Mazare si avocatul femeii.

rox
21 ianuarie 2015
javre sunt oricum printre noi ,oamenii

Ce bine-mi pare ! Si pt analfabetii care fac legi pe banda rulanta dar si pt animale!

Gabi
21 ianuarie 2015
Multi oameni, putine suflete

Daca un vecin/o vecina ar aduce in casa un betiv sau un drogat violent, sau un violator de copii, ar trebui sa iti ceara acceptul? Sau atunci copiii dumitale ar creste intr-un mediu curat si civilizat? Daca nu iti place, de ce nu te muti dumneata intr-un mediu unde sa nu chinui bietii copii?

Răspuns la: se poate !
Adăugat de : DODO, 21 ianuarie 2015
Asa se intimpla cind sint numiti in functii pilosi incopententi ,se creeaza haos dar lasind ambalajul, cred ca problema este legata de civilizatie...
53 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4668 secunde