Numărul autobuzelor CT Bus, suplimentat. "Se verifică dacă toți călătorii poartă mască!"

285
Numărul autobuzelor CT Bus, suplimentat.

Articole de la același autor

Pe măsură ce ne reluăm activitățile, începem să ne mișcăm mai mult și să folosim din nou transportul în comun. Deja, la unele ore, autobuzele sunt destul de aglomerate, tocmai de aceea este foarte importantă respectarea măsurilor pentru a nu ne îmbolnăvi.

Dacă aveți treabă prin oraș și mergeți cu autobuzul, veți observa că în fiecare stație au fost inscripționate mesaje pe asfalt, pentru păstrarea distanței de siguranță. Acestea ne amintesc că trebuie să păstrăm o distanță de siguranță, de 1,5 – 2 metri față de celelalte persoane. În plus, pentru protejarea călătorilor, conducerea CT Bus a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun, pe liniile principale, la orele de vârf.

"Conform programului de transport, pentru orele mai aglomerate, avem cu 10% la sută mai multe autobuze pe toate liniile din orașul Constanța. De asemenea, în urma analizei pe care am făcut-o, am luat decizia să suplimentăm numărul de autobuze, pe liniile 42, 2-43, 44 și 101. De altfel, liniile principale sunt deservite de autobuze ce circulă la interval de 4 - 5 minute", explică directorul general al CT Bus Constanța, Bogdan Niță.

Astfel, frecvența autobuzelor pe liniile 2-43, 5-40, 48 și 101 este de cinci minute, iar, pe linia 102, este de patru minute.

Autoritățile locale ne atrag atenția că purtarea măștii de protecție este obligatorie în autobuzele CT Bus. "Nu urcați în autobuz fără mască de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a celor din jur. 10 echipe formate din controlori desfășoară acțiuni de prevenție privind purtarea măștii și distanțarea socială în autobuze. Ei sunt sprijiniți de echipaje ale Poliției Locale, care sunt autorizate să aplice amenzi între 500 și 2.500 de lei oricui urcă într-un mijloc de transport în comun fără mască de protecție. În apropierea fiecărei uși a autobuzelor, puteți observa un afiș ce vă amintește obligația de a purta mască pe durata călătoriei și de a păstra distanța în siguranță, dar și recomandarea de a purta mănuși. De asemenea, în autobuze rulează un mesaj audio care amintește călătorilor să poarte mască, iar același mesaj, de data aceasta vizual, poate fi citit pe afișajele mijloacelor de transport în comun, dar și pe afișajele electronice din stații", precizează șeful CT Bus.

Plecați din timp și nu vă înghesuiți la urcare!

Acesta sfătuiește călătorii să aloce mai mult timp unei călătorii, astfel încât să poată aștepta următorul autobuz, dacă cel sosit în stație este prea aglomerat și nu se pot urca fără a încălca distanța de siguranță. Fiecare scaun care poate fi folosit a fost marcat, încă de la începutul stării de urgență. De asemenea, evitați să vă poziționați față în față cu alt călător.

La oprirea în stație, este indicat să avertizați călătorii care urcă să respecte distanțarea socială sau să renunțe la îmbarcare dacă nu pot respecta această regulă. "Pentru siguranța călătorilor, autobuzele trec zilnic printr-un riguros proces de dezinfecție cu substanțe biocide avizate, atât în capetele de linii, cât și în autobază, în fiecare noapte. Încurajăm călătorii să folosească dispenserele din autobuze pentru a își dezinfecta mâinile. Depunem eforturi constante pentru ca dispenserele să fie aprovizionate la timp cu material igienizant. Pe parcursul călătoriei, evitați să vă atingeți fața sau să folosiți telefonul mobil. Evitați, pe cât posibil, deplasările la orele de vârf și folosiți aplicația CT Bus pentru a vă informa cu privire la circulația mijloacelor de transport în comun!", ne mai recomandă Bogdan Niță, directorul CT Bus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4866 secunde