Numai jumătate din cererile de debranșare de la RADET, aprobate

3084
24
Numai jumătate din cererile de debranșare de la RADET, aprobate - calorifercaldura8-1349021296.jpg
Pentru mulți constănțeni, debran-șarea de la sistemul centralizat de încălzire reprezintă o soluție pentru a nu mai plăti facturi uriașe la întreținere, la iarnă. Puțini au însă posibilități financiare să-și instaleze un alt sistem de încălzire și să renunțe la cel vechi, chiar dacă în noile condiții ar plăti mai puțin. Așa că strâng din dinți și rămân tot la RADET.


Până pe 14 septembrie, termenul limită pentru depunerea dosarelor de debranșare sau deconectare, au fost depuse numai 603 cereri de eliberare de aviz. Cine nu a apucat să-și depună dosarul trebuie să aștepte până la vară.

"Până pe 14 octombrie, vor fi date rezoluțiile pentru dosarele deja depuse, iar în prezent se mai primesc doar completări la dosar, completări solicitate de către reprezentanții regiei autorizați să analizeze și să aprobe dosarelor consumatorilor care solicită deconectarea sau debranșarea de la sistemul centra-lizat de termoficare", a declarat, pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al RADET Constanța, Liliana Enache.

Se pare însă că nu este deloc simplu să primești acest aviz favorabil. "Din totalul cererilor de eliberare de aviz pentru deconecta-rea sau debranșarea de la sistemul centralizat de termoficare al munici-piului Constanța, au fost avizate 300", a mai adăugat Liliana Enache.

Așadar, nici măcar jumătate din cei care doresc să renunțe la RADET nu au primit un răspuns favorabil. 


Asociațiile de proprietari nu susțin debranșările


Despre febra și scandalul debranșărilor vorbește și Marcel Dragu, președintele Uniunii Aso-ciaților de Proprietari, în ultimul număr al Buletinul Informativ UAP.

"Nu suntem de partea nimănui! Toată vara asta am fost asaltați de proprietari revoltați de actele cerute de RADET pentru debranșare! Dar vina este chiar în legislație, dumnealor neinventând nimic, dar fiind puși față-n față cu revolta unora și altora! Considerăm că «debranșarea» este o greșeală și este solicitată, mai ales, nu de cei cu venituri reduse, cât de cei cu posibilități financiare", explică Marcel Dragu. Acesta consideră că debranșarea nu este o soluție. "Părerea noastră este că nu ar trebui să se mai aprobe de niciun fel debranșarea. Există posibilitatea aplicării sistemului de repartitoare de costuri cu robineți termostatați, să se treacă urgent la izolarea termică a condominiului, să nu se mai aștepte «pomana» guvernelor sau primăriilor! Este electorală și amăgitoare! În Constanța n-am văzut izolare termică decât pe cont propriu și bine că se închid ochii privitor la autorizația de construcție, audit energetic, proiect, etc.!", a mai spus președintele UAP.

Potrivit reprezentanților RADET, în prezent, din cei aproximativ 310.000 de locuitori ai orașului Constanța, aproape 270.000 sunt racordați la sistemul de alimentare cu energie termică produsă centralizat.

Peste două săptămâni încep probele

Începând cu data de 14 octombrie, RADET va demara probele la rece în vederea începerii furnizării agentului termic pentru sezonul rece 2012 - 2013. Până atunci, asociațiile de proprietari trebuie să încheie toate lucrările de remediere sau schimbare a instalațiilor.


Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
oripilata
1 octombrie 2012
debransarea de la RADET

Daca ati fii macedoneni ati primi avizul si bineinteles sa dispune-ti de relsatii si valuta.Este un mare abuz al celor de la RADET.Nu poti obliga un proprietar sa ramina bransat.Este casa lui si se incalzeste cu ce doreste,mai ales daca ne gindim cit costa intretinerea la RADET,reste revoltator.Toata lumea ar trebdecembrie?ui sa se debranseze in srensyul ca sa intrerupa cit mai este timp (sa taie tevi;le sa puna dopuri si sa vedem ce vor face??? Dmnule Mazare cei de la RADET dau vina pe primar ca nu li se aproba cererile,nu va gindioti la alegerile din

Petre
1 octombrie 2012
cerere de debransare

Foarte urat din partea dv. d-le Dragu ! Cum adica "nu sunteti de partea nimanui"? Ar trebui sa fiti de partea noastra, a celor care folosesc incalzirea centralizata. Ce ati intreprins pentru a nu fi majorata gigacaloria? I-ati cantat in struna primarului: DEZINTERES TOTAL.Cum in alte orase se poate ca pretul sa fie mai mic?

War
1 octombrie 2012
Esti obligat sa bei cucuta

Taiati-le teava si anuntati-i in scris ca renuntati la serviciile lor si la contract. In rest este treaba lor. Sa mearga in justitie daca nu le convine. Noi nu am semnat un contract obligatoriu.Dezechilibrul hidraulic provocat in reteaua lor nu este problema noastra. Nu ma obliga nimeni sa cumpar muraturi ca sa salvez economia nationala de la faliment. Problema asta sa o rezolve ei.Nu inteleg de ce o banca nu are voie sa majoreze dobanda si comisioanele bancare dupa bunul ei plac ,in schimb RADET-ul are voie sa modifice tarifele dupa cum doreste el.Asta trebuie sa fie problema alesiilor nostri si nu legea care-ti da dreptul sa vandalizezi masina care te blocheaza in parcare.

MIRUNA
1 octombrie 2012
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

Ati vrut mazare, o sa aveti mazare !! ...MASCARICIUL INTERLOP va devaliza orasul ,il va umple de gunoaie si maidanezi ,va distruge toate spatiile verzi(,pde sp verzi, in curand vom fi INVADATI DE TANTARI,MUSCULITE,GANDACEI,SI ALTE INSECTE PT PRIMARIA NU FACE DEZINSECTIE CA LUMEA)....DACA ALEGATORII CONSTANTEI SUNT MASOCHISTI SAU EGOISTI,DACA LE PASA DOAR DE STOMACUL LOR GHIFTUIT CU PUI SI OREZ DE LA MAZARE.....ASTA E!..o sa intrebati unii ce legatura are BATAIA DE JOC CATRE CETATENI,inactivitatea sau activitatea insuficienta a RADET cu primarul!! are!! caci RADET e in subordinea primariei ,deci a lui MAZARE!De fapt nu''misca''nimic in oras si judet fara stirea drogatului si a porcului,mai exact a clanului mafiot din spatele lor!

MIRUNA
2 octombrie 2012
Cat timp exista pensionari pe Mazarica il doare la pl. Nu conteaza ca drumurile sunt VARZA, nu conteaza ca zona peninsulara e o rusine, conteaza doar pungile cu ulei si pui expirat date batranilor handicapati mintali ce-l voteaza.

Cat timp exista pensionari pe Mazarica il doare la pl. Nu conteaza ca drumurile sunt VARZA, nu conteaza ca zona peninsulara e o rusine, conteaza doar pungile cu ulei si pui expirat date batranilor handicapati mintali ce-l voteaza.

MIRUNA
2 octombrie 2012
In acest moment toata lumea civilizata incearca sa impinga incalzirea aglomerarilor urbane spre cogenerare. Asta este chiar incalzire centralizata unde agentul termic este produs de o turbina care are ca scop principal producerea de energie electrica. Pra

In acest moment toata lumea civilizata incearca sa impinga incalzirea aglomerarilor urbane spre cogenerare. Asta este chiar incalzire centralizata unde agentul termic este produs de o turbina care are ca scop principal producerea de energie electrica. Practic agentul termic produs de CET este un reziduu racirea lui fiind absolut necesara pentru a creste randamentul turbinelor. Daca este mai ieftin sa arzi gazul metan sau sa consumi energia electrica numai pentru a incalzi o casa in mod clar ceva nu este in regula cu pretul gicaloriei. Hotilor furati prea mult !

MIRUNA
2 octombrie 2012
Ca sa te racordezi la gaze, obligatoriu trebuie sa obții avizul si de la RADET iar acestia nu ti-l dau. Nu-ti dau nici avizul sa te debransezi asa ca trebuie pornit un "razboi" cu RADETul.Baietii tin cu dinti de abonatii pe care îi au desi pretul Gca

Ca sa te racordezi la gaze, obligatoriu trebuie sa obții avizul si de la RADET iar acestia nu ti-l dau. Nu-ti dau nici avizul sa te debransezi asa ca trebuie pornit un "razboi" cu RADETul.Baietii tin cu dinti de abonatii pe care îi au desi pretul Gcal nu se justifica.

Elena din Constanta
5 octombrie 2012
debransare caldura furnizata de RADET

Un proprietar NU ARE CONTRACT cu RADET ci Asociatia de Proprietari este parte contractuala. Astfel, de ce acel proprietar are nevoie de acceptul acestei firme pentru a se debransa ? Aceasta problema este strict rezolvabila între proprietar si As.de Proprietari din care face parte, urmând ca aceasta din urma sa verifice (si sa oblige) daca respectivul proprietar îsi monteaza o alta sursa de încalzire, asa cum prevede legea pentru a nu crea disfunctionalitati în condominiul respectiv. Ulterior As.de Proprietari comunica RADET-ului debransarile respective.

Dragos
26 octombrie 2012
debransare

Marcel Dragos ai o gandire comunista.Normal ca cei cu bani monteaza centrale,pentru-ca nu au subventie.Daca plateam 150lei pe luna caldura facand cerere de subventie falsa ca nu am bani,cu masina proprietate personala,cum fac majoritatea pentru-ca nu controleaza nimeni.nu-mi puneam centrala.Iarna trecuta am platit aproximativ 5x 650=3250lei numai caldura cu robineti termostatati.La blocul de vizavi un apartament cu aceeasi suprafata ca al meu si aceeasi izolatie,dar pe gaze,a platit iarna trecuta aproximativ 5x220=1100lei,unde intra si butelia 60lei pe luna. Montarea centralei pe gaze m-a costat 8000lei pe card.Pe luna platesc 400lei rata,deci exact diferenta pe gaze.In doi ani amortizez investitia.Daca Mazare opreste subventia,toti am trece pe gaze. Marcel Dragos esti nedocumentat si cauti sa constrangi cetateanul.Debransarea este o solutie la pierderile mari pe care le are RADET-ul.De ce sa nu-ti incalzesti singur apa din calorifer,si de ce trebuie sa platesti o armata de oameni ca sa-ti incalzeasca aceeasi apa?

Valeanu
27 octombrie 2012
demonstratie

Daca tot sunteti revoltati,vedeti ca pe alta pagina tot pe forumul asta,se pune de-o demonstratie la primarie pe data de 28 octombrie ora 12. Acum ca este an electoral ati putea sa exploatati treaba asta cu acordul de acces.Pentru-ca problema este foarte clara,Mazare nu permite CONGAZ-ului sa instaleze la boc fara acordul RADET-ului.CONGAZ-ul asculta de Mazare pentru-ca are nevoie de certificatul de urbanism pentru instalere la case.Asta este toata smecheria,santaj la greu de catre un baron local.Acum inteleg si eu ce inseamna un baron local,tot ce misca in Constanta este santajat de Primar care a stiut sa-si faca campanie cu subventia la caldura si cu alimente la pensionari.Culmea este ca toate subventiile le face pe banii comunitatii,deci el castiga primaria pe banii nostrii.Este destep,de ce sa nu recunoastem!!! Iar noi suntem prosti rau de tot,de ce sa nu recunoastem!!!!

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Social : Jumătate din Constanța are apă caldă
Pagina a fost generata in 0.3762 secunde