Nu mai vor căldură! "Factura la întreținere ne-a lăsat fără bani de medicamente"

1045
6
Nu mai vor căldură!

Articole de la același autor

Nici bine nu s-a încălzit vremea, că locatarii mai multor blocuri din județul Constanța au și început să spună că Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) ar trebui să întrerupă furnizarea căldurii în apartamente. Majoritatea reclamă costul mare al facturilor pe timpul sezonului rece și vor să scape de corvoada acestor cheltuieli, care înseamnă bani frumoși pentru un segment important  de populație. 


"Este adevărat că noaptea este mai rece în casă, dar prefer să îmi pun o bluză mai groasă și să salvez câteva sute de lei. Lunile acestea am plătit la întreținere, mai mereu, în jur de 700 de lei. Pentru că a trebuit să dăm atât de mult la întreținere, factura ne-a lăsat fără bani de mâncare și de medicamente, mai ales că atât eu, cât și soțul meu suntem bolnavi. Din păcate, a trebuit să facem față situației, dar starea noastră de sănătate s-ar fi putut oricând agrava, ca să nu spun că în privința mâncării, am cumpărat ce este mai ieftin, numai pentru a supraviețui", ne-a declarat familia Toma din Constanța. 


Și în cazul celor doi soți Andreșan cu care am discutat, situația este aceeași, lipsa banilor punându-le capac. "Sperăm să vină căldura afară mai repede, ca să nu mai plătim așa mult la asociație. Efectiv, nu mai putem face față cheltuielilor", au subliniat ei.
Desigur, există deja asociații unde căldura a fost oprită, situația fiind privită diferit de către locatari. Așa cum era de așteptat, sunt voci care sunt de altă părere. 


"Ne confruntăm cu o mare problemă: președintele, împreună cu administratorul de bloc, a decis să oprească mai întâi căldura pe timp de zi și apoi pe timp de noapte. În prezent, noaptea, temperaturile scad destul de mult, este rece în apartamente, avem copii mici, bolnavi și chiar oameni care vor să trăiască civilizat, în condiții decente, în căldură. Întrebat în legătură cu acest lucru, președintele a spus că trebuie să facă economie, că așa a decis comitetul de bloc. Păi, noi mai trăim în comunism acum, ca să tremurăm de frig? Cine este îndreptățit să hotărască pentru toată lumea ce este bine și ce nu este bine?", a declarat Ion T., un alt constănțean. 


"O regulă învechită și anti-populară" 


În concluzie, este legal sau nu ca unele asociații să ia măsuri de capul lor? Oamenii spun că nimeni nu are dreptul să oprească furnizarea agentului termic în bloc. 


"Vorbim despre o regulă învechită și anti-populară în privința acestui vot pe scară", susțin unii cetățeni. 


Contactați în legătură cu furnizarea căldurii, reprezentanții RADET au precizat că încă nu s-a stabilit o dată la care se va lua o decizie în acest sens și că ei nu au la acest moment cereri de oprire a furnizării încălzirii, ba dimpotrivă consumatorii le solicită să furnizeze în continuare căldură. 


"Conform prevederilor contractului cadru încheiat între RADET și consumatori, la art. 10 se menționează că oprirea furnizării încălzirii se va face atunci când timp de trei nopți consecutive media temperaturilor exterioare înregistrate în intervalul orar 18.00- 6.00 va fi peste zece grade Celsius și se va prognoza venirea unei perioade de încălzire.


Când vor fi întrunite aceste condiții, ne vom consulta consumatorii în vederea opririi furnizării căldurii, deoarece RADET este preocupată să asigure confortul termic tuturor clienților săi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Bogdan Orozan, director adjunct al RADET. 


Comentează știrea

Articol scris fara sa intrebe intr-adevar oameni care au discernamant
12 aprilie 2018
Numai instigati la lucruri care afecteaza sanatatea oamenilor, caci la noi sunt 12 grade ziua. In aBucuresti sunt 24 grade, nu aici

Daca se intrerupe caldura veti da banii pe medicamente si la medici. Plus ca celor in varsta li se poate intampla ca bolile si racelile aparute la plamani sa le fie fatale. Oamenii au majoritatea imunitatea f proasta din cauza alimentatiei proaste ( suntem indopati si intoxicati de E-uri), asa ca orice problema medicala poate fi uneori mortala. Ar trebui sa observati ca in zilele noastre pt o simpla raceala a unui copil se ajunge la perfuzii, la internare si la alte complicatii. Asa ca nu este deloc bine ce scrieti si ce prezentati in acest articol. D-na Mirabela, poate ca dvs aveti centrala si nu stiti ce inseamna sa stai mai ales noaptea in frig, respirand aer la 10 grade Celsius. De asemenea am da banii si la Enel caci am baga in priza tot felul de resouri si aeroterme care consuma f mult.

partidul pe care l-au votat i-a lasat fara bani
12 aprilie 2018
Puneti punctul pe i daca faceti presa

Ar trebui sa scrieti articole si sa va intereseze teme precum lipsa investitiilor in Radet, lipsa izolarii conductelor, pierderile de pe retele pe care le platim caci intra in costul Gcal, managementul defectuos, refuzul instalarii microcentralelor pe gaz in fiecare punct termic, neautomatizarea tuturor punctelor termice dupa 28 ani, mentinerea in functie a celor vechi care nu au idei, nu au cunostinte necesare sa faca ceva, incompetentii. De astfel de teme ar trebui sa va ocupati si sa cereti raspunsuri Radetului, primarului, psd.ului pe care l-au votat oamenii, ei trebuie sa ne dea RASPUNSURI. Nu sa ne spuneti ca nu au bani oamenii, caci tot psd are ministrii care ne tin cu pensii si salarii ca in Somalia doar ca sa se inbogateasca patronii de firme.

stan patitu
12 aprilie 2018
jaful psd

Vom ajunge sa nu mai vrem căldură, apa, canalizare sau gaze. Asta datorita bunăstării aduse de psd.

RACITUL
12 aprilie 2018
CALDA RECEA

Nu va mai ganditi numai la cei batrani , mai ganditi-va si la tinerii cu copii mici. Daca nu vor caldura sa isi instaleze repartitoare. Plus ca nu conteaza temperatura de afara ci cea din casa , ca nu stam afara stam in casa si degeaba afara sunt 25 grade daca in casa sunt 7 grade. Ganditi-va la tineri ca tara se construieste cu tineri si le dati gratuitati la pensionari la tineri nu dati nici macar reducere dar taxele le colectati numai de la tineri

DanaM
12 aprilie 2018
Nu mai vor căldură!

Închideți căldura din apartamentul personal. Aveți repartitoare. Nu e obligatoriu să locuiți la bloc! Eu am un apartament de 80 mp. și cel mai mult am plătit 385 de lei din care doar 250-270 lei căldura. Am ținut deschisă căldura de la 01 Noiembrie și în prezent. Cine spune de plată lunară de 700 de lei numai căldura MINTE, sau acolo e o altă problemă! Mirabela Șerbănescu DOCUMENTEAZĂ-TE MAI BINE. E un articol de umplutură care apare în fiecare an în această perioadă. Să-ți dau un subiect: Bulevardul MAMAIA: Din 1989 (au trecut aproape 30 de ani) NU AU MAI FOST ASFALTATE TROTUARELE. ARATĂ CA DUPĂ RĂZBOI. LA TOT PASUL EȘTI ÎN PERICOL!

Tram vai
12 aprilie 2018
Traiasca Liviu Popa si salariul lui....

Caldura,apa calda sunt niste utilitati ca si cablul tv telefonia fixa mobila samd, diferenta este doar ca la cablu, telefonie furnizorii sunt privati si exista un sistem concurential performant, iar la caldura/ apa calda in speta RADET este un monopol care este tinut sub umbrela primariei, unde se munceste ca la bugetari cu vacante, libere... sporuri si nu ii trage nimeni la raspundere, iar aparatul managerial au salarii mari fara fi justificate in acord cu indicii economici ai regiei. Aici este problema, ei acum vor furniza caldura pana va aveni vara, pentru ca prin aceasta caldura de care poate nu avem nevoie isi vor rotunji veniturile, justificand performantele economice de succes ale companiei. Un alt lucru este cumetria cu ENGIE, care nu doresc sa accelereze racordarea blocurilor la gaze pentru a mai lasa RADET sa-si umfle profiturile pe spatele oamenilor, lipsiti de alternativa. Solutia, este ca sa vina un guvern de tehnocrati neinregimentati politic care sa curete din temelii aparatul asta de rubedenii si cumetrii si sa existe o piata libera concurentiala, care sa nu mai tina in functii niste dinozauri de directori pe salarii nesimtite, iar consumatorul sa aiba optiunea de a alege atat ca oferte de pret cat si ca operatori nemaitinand cont de promotii la racordare prin facilitatea de a avea gratuitate un numar de luni epntru ca ai ales operatorul x, sau y....TREBUIE REFORMAT SISTEMUL DIN TEMELII, CU DINOZAURII ASTIA NU VOM EVOLUA!!!!!!

Articole pe aceeași temă

Joi, 22 Februarie 2018
Stire din Social : RADET începe citirea contoarelor
Pagina a fost generata in 1.048 secunde