Nu există dovezi că medicamentul promovat de Donald Trump este tratament împotriva COVID-19

Marţi, 31 Martie 2020
168
Nu există dovezi că medicamentul promovat de Donald Trump este tratamentul miraculos împotriva COVID-19


Comisia Europeană a transmis astăzi că nu există dovezi că un medicament promovat de președintele american Donald Trump ca un potențial tratament miraculos împotriva COVID-19 este eficient împotriva acestei boli cauzate de noul coronavirus, conform agerpres.ro.


Trump a spus că hidroxiclorochina, un medicament anti-malarie, s-ar putea număra printre tratamentele "revoluționare din istoria medicinei" prin potențialele sale efecte împotriva COVID-19.


"Eficiența hidroxiclorochinei în tratamentul pentru pacienții cu COVID-19 nu a fost dovedită până acum", a declarat marți un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, bazându-se pe opinia Agenției Europene pentru Medicamente.


Purtătorul de cuvânt al CE a mai spus că nu există dovezi nici privind efectele pozitive ale clorochinei, un alt medicament împotriva malariei, care este de asemenea testat pentru o potențială utilizare împotriva COVID-19.


Serviciile de Sănătate din SUA au listat hidroxiclorochina ca resursă medicală protejată după ce Trump a semnat un ordin executiv pentru a preveni stocarea sa și creșterea prețului.


Ungaria a interzis săptămâna trecută exportul de sulfat de hidroxiclorochină.


"Ungaria este pe plan global unul dintre cei mai mari exportatori ai acestei substanțe active, dar acum ea trebuie să acorde prioritate protejării populației ungare și securizării aprovizionării cu medicamente", a transmis guvernul ungar.
Pagina a fost generata in 0.4282 secunde