Nu este de glumă! Trei restaurante, amendate pentru că organizau pomeni şi majorate!

2637

Articole de la același autor

Numărul cazurilor diagnosticate cu noul coronavirus este în creștere alarmantă, de la zi la zi. În aceste condiții, au fost impuse noi restricții, printre care și interzicerea reuniunilor precum petrecerile, nunțile sau botezurile, în spații închise. Cu toate acestea, la sfârșitul de săptămână care a trecut mai mulți constănțeni și, implicit, mai multe localuri, nu au respectat restricțiile. Polițiștii au aplicat mai multe sancțiuni.



Printre cei sancționați s-a numărat și responsabilul popasului turistic din localitatea Valu lui Traian. Vineri, 16 octombrie, în jurul orei 21.30, polițiștii au fost sesizați la TelVerde că la popasul respectiv are loc o petrecere, unde nu se respectă prevederile legale privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că în locația respectivă era un majorat, la care participau 40 de persoane. Pentru că erau încălcate prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu 3.000 de lei.



Sâmbătă, 17 octombrie, alte două localuri din municipiul Constanța au fost sancționate contravențional, pentru că în incinta lor au fost organizate comemorări. La unul dintre localuri au fost găsite 38 de persoane în interior, cât și alte 22 de persoane pe terasă, iar administratorul firmei a fost sancționat contravențional cu 3.000 de lei. Într-un alt local au fost găsite 30 de persoane pe terasă, iar administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă de 10.000 de lei.

„Prin legislația actuală se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În același timp, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.



De asemenea, potrivit legii, se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară prevăzute în Anexa nr. 3.

În același timp, în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. În plus, potrivit legii, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci. De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri”, au subliniat reprezentanții IPJ Constanța, citând din HG 856/2020.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.8489 secunde