Nou-născuții din Constanța pot beneficia de lapte praf gratuit. Iată în ce condiții

564
Nou-născuții din Constanța pot beneficia de lapte praf gratuit. Iată în ce condiții - laptepraf-1574198442.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța îi anunță pe medicii de familie că există pe stoc cutii de lapte praf care urmează să fie distribuite nou-născuților, în cadrul programului național de sănătate a femeii și copilului "Profilaxia distrofiei la copiii cu vârste cuprinse între 0 și 12 luni". Medicii de familie care au înscriși pacienți în primul an de viață pot transmite solicitări către direcție. 


Laptele praf se acordă gratuit, pe bază de prescripție medicală eliberată de medicul de familie, numai pentru copiii care nu beneficiază de lapte matern și care se încadrează în următoarele criterii: mame cu contraindicații ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, cașexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficiență renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau dependență de alcool, tutun care determină intoxicații ale copilului); de asemenea, pot beneficia și copii în cazul cărora se constată o creștere nesatisfăcătoare, consemnată în fișa de consultație. 


Astfel, copilul nu a recuperat greutatea de la naștere după două săptămâni de viață, copilul de până în opt luni crește în greutate cu mai puțin de 500 grame pe lună, iar în vreme ce bebelușii mai mari de opt luni iau în greutate mai puțin de 250 grame pe lună. 


Totodată, pot beneficia de lapte praf gratuit copiii adoptați, cei aflați în familie de plasament și cei cărora le-au decedat mamele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6748 secunde