Note foarte mici la simularea Evaluării Naționale. A fost jale la matematică!

846
Note foarte mici la simularea Evaluării Naționale. A fost jale la matematică! - notemicilasimulare-1553344579.jpg

Articole de la același autor

Dacă săptămâna viitoare ar susține Evaluarea Națională 2019, mii de elevi de clasa a VIII-a și de clasa a VII-a nu ar lua nici măcar nota 5 la matematică. Rezultatele la simulările Evaluării Naționale, susținute săptămâna trecută, sunt slabe, mult sub așteptările elevilor, dar mai ales ale profesorilor și părinților. 


În cursul zilei de vineri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a centralizat notele obținute de elevii de clasa a VII-a și cei de clasa a VIII-a la testările la limba română și la matematică. Deși notele nu vor fi trecute în catalog decât dacă elevii cer în scris acest lucru, ele reflectă nivelul de pregătire în acest moment pentru examenele de peste trei luni, în cazul elevilor de clasa a VIII-a, sau de anul viitor, în cazul elevilor de clasa a VII-a. Din păcate, situația cea mai gravă se pare că este la matematică, unde mai mult de jumătate din candidați nu au reușit să ia nici măcar nota 5, deși subiectele au fost de nivel mediu și multe exerciții vizau cunoștințe de bază de matematică și calcule. 


Astfel, la clasa a VIII-a, 45 de elevi au luat punctaj maxim, dar alți 1.885 au luat între 1 și 2,99. Practic, din cei 5.706 de candidați care au participat la simulare, 3.349 au luat sub 5. La clasa a VII-a, au fost 20 de note de 10 și 1.472 de note între 1 și 2,99. În total, doar 42,99 la sută din elevi prezenți la testare au obținut minimum nota 5. 
La limba și literatura română, procentul de note peste 5 este ceva mai mare. La clasa a VIII-a, 70,24 la sută de elevi au luat note între 5 și 10. Patru elevi au obținut punctajul maxim. Din cei 5.767 de candidați prezenți la testare, 1.761 au avut note între 1 și 4,99. Cei mai mulți candidați, 976, au reușit să ia între 8 și 8,99. La clasa a VII-a, rezultatele sunt chiar mai slabe, pentru că doar 61,28 la sută din candidați au luat peste 5. 


În urma centralizării rezultatelor, unitățile de învățământ vor analiza notele elevilor și vor stabili strategia de lucru pentru perioada următoare. De asemenea, vor fi organizate ședințe cu părinții, pentru ca aceștia să știe ce lacune au copiii și unde mai trebuie să lucreze, astfel încât la Evaluarea Națională să obțină rezultate mai bune. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8772 secunde