Norvegia își închide granițele pentru persoanele care nu locuiesc în țară

314
Norvegia își închide granițele pentru persoanele care nu locuiesc în țară - aeroport-1611865679.jpg

Articole recomandate

Intrarea în Norvegia va fi permisă, de vineri, doar pentru persoanele care au cetăţenie norvegiană, cele care au domiciliul sau reşedinţa în această ţară, membrii de familie ai persoanelor care au reşedinţa în acest stat, persoanele aflate în tranzit aeroportuar şi alte câteva categorii, transmite Agerpres și Digi24.


Noile măsuri intră în vigoare vineri şi sunt valabile până la data de 12 februarie, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), printr-un comunicat de presă.


Potrivit sursei citate, cei care au în continuare acces pe teritoriul Norvegiei sunt: transportatorii profesionişti de mărfuri şi persoane; membrii echipajelor navale şi cei ai echipajelor aeriene; jurnaliştii şi alt tip de personal aflat în misiune pentru o instituţie media străină; persoanele care se deplasează în Norvegia din anumite motive, de exemplu pentru îngrijirea copiilor minori, pentru acordarea de îngrijire anumitor categorii de persoane vulnerabile sau din alte motive de asistenţă socială; persoanele care îşi desfăşoară activitatea în domenii sociale considerate critice; personalul medical din Suedia şi Finlanda care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciului norvegian de sănătate şi îngrijire.


Totodată, cu titlu excepţional, va fi permis accesul pe teritoriul norvegian persoanelor care au început deplasarea către Norvegia anterior intrării în vigoare a noilor măsuri.


  • Toate celelalte măsuri anunţate anterior cu privire la regimul de călătorie în Norvegia rămân în vigoare. Condiţiile de călătorie în Norvegia în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la www.mae.ro/node/51923.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.903 secunde