Noile cărți de identitate vor fi și CARDURI DE SĂNĂTATE

286
Noile cărți de identitate vor fi și CARDURI DE SĂNĂTATE - ddd-1579261376.jpg

Articole recomandate

Noile cărți de identitate vor fi și carduri de sănătate, a declarat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela.

"Cărțile electronice de identitate vor simplifica relația cetățenilor români cu autoritățile naționale și cu cele din alte state. Cetățenii vor putea interacționa de unde vor cu autoritățile administrației publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghișeele din zona Ministerului Interne și din alte zone ale administrației publice. Cartea electronică de identitate va asigura funcționalitatea de card de sănătate. Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip. Cartea simplă de identitate nu va conține cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate. Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieși din țară", a declarat Marcel Vela.



Ministrul a adăugat că prin noile documente de identitate se creează posibilitatea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate de a obține o carte electronică de identitate fără a mai fi necesară stabilirea domiciliului în România.


"Documentele electronice de identificare vin cu elemente suplimentare de securitate și cu garanții că persoana care prezintă documentul este, în fapt, titularul acestuia. Producerea noilor acte de identitate se va realiza centralizat de către Compania Națională Imprimeria Națională. Cărțile electronice de identitate vor simplifica mult relația cetățenilor români, atât cu autoritățile naționale, cât și cu cele din alte state. Prin intermediul cărții electronice de identitate cetățenii vor putea să interacționeze cu autoritățile administrației publice, putând solicita prestarea de servicii indiferent de locul unde se află, adică vor fi eliminate celebrele cozi de la ghișeele din zona Ministerului Afacerilor Interne, cât și din alte zone ale administrației publice", a declarat Vela.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde