Noi șanse la viață pentru bolnavi. Spitalul de Urgență a primit aparatură performantă

331
Noi șanse la viață pentru bolnavi. Spitalul de Urgență a primit aparatură performantă - aparatura-1540396545.jpg

Articole recomandate

Se știe că bolnavii care ajung pe secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) se află într-o luptă între viață și moarte. Tocmai de aceea, este nevoie ca ei să beneficieze de cea mai bună îngrijire.

Pentru a le acorda o șansă la viață pacienților aflați în stare gravă, la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța, fiecare pat dispune, în momentul de față, de monitor și ventilator, stație centrală de injectomate și pompe volumetrice.

Potrivit reprezentanților SCJU Constanța, unitatea sanitară a fost dotată, de curând, cu aparatură de top constând în 42 de monitoare cu funcții vitale, 24 de ventilatoare (medii și ultraperformante) și trei stații centrale.

"Bunurile au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială. Întregul personal din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă și compartimentului Anestezie Terapie Intensivă Copii a fost special instruit pentru a exploata corect aparatura primită. Stațiile centrale asigură monitorizarea centralizată a pacienților critici. Practic, toate monitoarele din salon sunt vizibile în același timp, pe un singur ecran. Astfel, medicii și asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcțiilor vitale la toți pacienții din salon", a precizat purtătorul de cuvânt al spitalului, Crina Kibedi.

Drept urmare, a subliniat ea, gradul de siguranță al pacienților critici internați în secția ATI și compartimentul ATI copii, din cadrul SCJU a crescut considerabil în urma programului derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

Reamintim că spitalul a mai primit, vara aceasta, și aparate de anestezie de la Ministerul Sănătății. Este vorba despre șapte aparate de anestezie de înaltă performanță, achiziționate prin programul Băncii Mondiale, care au fost recepționate de către unitatea sanitară.

Ulterior, acestea au fost montate în blocurile operatorii, iar personalul medical a fost instruit de reprezentanții firmei producătoare.

În acest fel, trei echipamente standard pentru anestezie cu monitorizare completă au fost montate în blocurile operatorii ORL, Obstetrică Ginecologie și Chirurgie Pediatrică.

Alte două aparate cu funcții extinse au ajuns pe secția Neurochirurgie și sunt deja utilizate în blocul operator și celelalte două aparate cu monitorizare cardiovasculară avansată sunt destinate intervențiilor din secția Chirurgie Cardiovasculară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4396 secunde