Noi șanse de angajare pentru șomerii tineri

154
Noi șanse de angajare pentru șomerii tineri - interviuldeangajarelibertatearo-1543405783.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) implementează pe o perioadă de 32 de luni, proiectul "UNIT 4 RMPD – Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din Regiunile mai puțin Dezvoltate", cofinanțat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU).


Prin intermediul acestui proiect , Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va sprijini financiar angajatorii care încadrează, prin programe de ucenicie sau stagii de practică, șomeri în vârstă de peste 25 de ani (non-NEET), înregistrați în evidențele Serviciului Public de Ocupare (SPO). 


Astfel, angajatorii care desfășoară programe de ucenicie sau stagii de practică vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 2.250 lei/lună/ucenic/stagiar. Angajatorii vor putea beneficia de această subvenție pe toată durata contractului de ucenicie/stagiu încheiat, astfel: timp de 6 luni pentru stagiile de practică, iar pentru contractele de ucenicie, perioada variind în funcție de nivelul de calificare, de la 1 la 3 ani, cu condiția menținerii raporturilor de muncă ale acestor categorii de persoane pe perioada contractului de stagiu/ucenicie.


Proiectul va fi implementat cu sprijinul agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă din 7 regiuni de dezvoltare, eligibile conform cererii de finanțare, respectiv: Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Muntenia, Sud-Est, Sud-Vest Oltenia și Vest.
Bugetul proiectului este de 124.934.687 lei (aproximativ 27 miloane euro) din care 106.194.484 lei (23 milioane euro) sunt cheltuieli nerambursabile.


În cadrul proiectului va fi finanțată angajarea, prin contracte de ucenicie și stagii de practică, a 3.842 de șomeri în vârstă de peste 25 de ani.


Persoanele interesate pot accesa site-ul atât site-ul www.anofm.ro, cât și pagina de Facebook a instituției, https://www.facebook.com/fiiinformat/. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4339 secunde