Noi reguli de la Patriarhia Română. De acum înainte ne spovedim cu programare

459
Noi reguli de la Patriarhia Română. De acum înainte ne spovedim cu programare - 1-1592570310.jpg

Articole recomandate

Patriarhia Română a transmis noi reguli privind participarea credincioșilor la slujbele făcute în interiorul și în exteriorul lăcașurilor de cult. Vasile Bănescu purtătorul de cuvânt al BOR, a explicat că aceste măsuri derivă din reglementările pe care autoritățile le-au transmis deja, informează Digi24.


Credincioșii care tușesc sau cărora le curge nasul nu vor fi primiți la slujbe în biserici. După ce Guvernul a permis lăcașurilor de cult să-și deschidă ușile, Patriarhia a anunțat ce reguli trebuie respectate. De exemplu, cei care vor să se spovedească trebuie să își facă programare.


"Sunt reguli fireșți, reguli care au în centru responsabilitatea față de celălalt. A reveni în biserică nu înseamnă a reveni ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic în aceste luni de zile.


Păstrarea distanței de aproximativ 2 metri în interiorul bisericii, păstrarea distanței de 1,5 m în exterior, purtarea măștilor în incinta bisericii, dezinfectarea, sunt deja lucruri banalizate, dar repetarea lor contează.


Această scădere a gradului de atenție poate periclita foarte mult. Ar fi mare păcat ca după atât de multe luni de abstinență, din mai multe puncta de vedere, să pierdem ceea ce am câștigat.


Nimeni nu se spovedește în grup. E ușor să-l contactezi pe preotul tău duhovnic, să rămâi după slujbă să discuți cu el, să-ți faci programare într-una din zilele de peste săptămână.


Spovedania se face în interiorul bisericii, în mod ideal cu biserica goală, pentru că este vorba de o intimidate a actului duhovniciei, și la o distanță de 2 metri cu purtarea măștii, atât de către preot cât și de credincios.


Împărtășania se derulează ca act liturgic esențial și acum. Cei care s-au pregătit pentru asta rămân după slujbă împărtășindu-se pe rând, la un anumit scurt interval, ceea ce noi numim împărtășanie individuală.


În Biserica vor intră exact atâția oameni cât permite distanța care trebuie păstrată și suprafața. Restul vor participa la Sfânta Liturghie din pridvorul bisericii sau din curte. Aproape toate curțile bisericilor sunt marcate foarte ordonat. Bisericile din România au fost exemplare în păstrarea ordinii în spațiile lor", a declarat Vasile Bănescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7493 secunde