Noi condiții pentru beneficiarii pensiilor de urmaș

267

Articole de la același autor

La fel ca și în 2017, și anul acesta, beneficiarii de pensii de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligați ca, la începutul noului an de studiu, fie el școlar sau universitar, să depună adeverință de școlarizare la Casa Județeană de Pensii (CJP) Constanța.

Potrivit ultimelor modificări legislative, data limită cu privire la mandatele de plată a drepturilor reținute de la achitare pentru luna de plată s-a modificat pentru ultima zi lucrătoare a lunii. Drept urmare, copiii urmași, în vârstă de peste 16 ani, au obligația să prezinte adeverința din care să rezulte că în anul școlar în curs, respectiv 2018 - 2019, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii.

Data scadentă de depunere a adeverinței este 25 septembrie 2018. În cazul nedepunerii adeverinței menționate, a precizat directorul CJP, Cristina Samoilă, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie se reține de la plată potrivit procedurii.

În ceea ce-i privește pe studenți, pentru că anul universitar începe la data de 1 octombrie 2018, ei se află în imposibilitatea de a prezenta la Pensii, până la data de 25 septembrie, dovada privind continuarea studiilor.

"Într-o primă fază, aceștia au obligația ca până la data menționată să depună la sediul nostru o declarație pe propria răspundere în acest sens. Ulterior, dar nu mai târziu de 25 octombrie, ei au obligația de a prezenta adeverința din care să rezulte că în anul universitar în curs, respectiv 2018-2019, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii. În cazul nedepunerii declarației pe propria răspundere în sensul continuării studiilor, până la data de 25 septembrie, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie va fi reținută de la plată, conform procedurii. Ulterior, în situația neprezentării adeverinței prin care se face dovada continuării studiilor, până la data de 20 octombrie, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie 2018 va fi reținută de la plată, potrivit procedurii", a explicat Cristina Samoilă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4521 secunde