"Noaptea Albă a Muzeelor" la Muzeul Național Filatelic

329
Poșta Română informează că, în noaptea de 19 mai 2012, Muzeul Național Filatelic, Sucursală a C.N.P.R. S.A., va fi deschis, între orele 18:00 și 02:00, în cadrul Celei de 8-a Ediții a evenimentului "Noaptea Albă a Muzeelor", acțiune care se desfășoară sub patronajul UNESCO, al Consiliului Europei și al Consiliului Internațional al Muzeelor (ICOM).

Cu această ocazie, Muzeul Național Filatelic pune la dispoziția vizitatorilor, în Sala "George Lahovari", o parte a celor peste 11 milioane de timbre, unele unicate mondiale, precum și matrițele acestora.

De asemenea, în Sala "Cezar Librecht" se vor putea admira diferite obiecte poștale folosite de-a lungul anilor, precum o trăsura de poștă, reconstituirea unui oficiu poștal din perioada interbelică și macheta unui vagon poștal, iar în Sala "Dimitrie Butculescu" se va putea consulta o bibliografie cuprinzătoare despre filatelia românească. Tot în această sală va putea fi vizitată și expoziția temporară "Fotografii imaginare" care cuprinde desene în creion realizate de artistul plastic Mircea Ștefănescu și machete grafice poștale românești însoțite de timbre.

Muzeul Național Filatelic funcționează în cadrul Muzeului Național de Istorie a României, în Calea Victoriei nr. 12.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6834 secunde