Ninsorile se întorc peste Constanța

2003
1
După o săptămână de cod portocaliu de ger, timp în care s-au înregistrat temperaturi record pentru județul Constanța, meteorologii au emis o nouă avertizare meteorologică.

Atenționarea de cod portocaliu de ger, comunicată în urmă cu o săptămână de Administrația Națională de Meteorologie, s-a încheiat astăzi. Vremea s-a mai încălzit, în schimb, de azi a intrat în vigoare o nouă avertizare. De data aceasta meteorologii au anunțat cod galben de ninsori, valabilă timp de trei zile în toate regiunile țării.

Trei zile de ninsori și viscol în toată țara

Deși ninsorile au început să cadă încă de ieri în județul Constanța, codul galben este valabil de astăzi dimineață, ora 10.00. Potrivit ANM, va ninge abundent peste tot în țară până duminică, 5 februarie, la ora 20.00. În intervalul menționat, local, ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă va depăși 20 de centimetri.

Vântul va avea intensificări temporare și va sufla în rafale de 50-60 Km/oră, mai ales în sudul și sud-estul României. De mâine, însă, ninsorile se vor transforma în ploaie și lapoviță, iar străzile vor fi acoperite de polei, mai spun meteorologii.

Traficul rutier, în continuare îngreunat din cauza vremii

Nici nu au scăpat bine de gerul năprasnic și șoferii se confruntă din nou cu fenomene extreme ale naturii. În cursul dimineții de ieri, zăpada a acoperit cu repeziciune șoselele și trotuarele din Con-stanța, iar autoturismele s-au de-plasat cu dificultate pe tot par-cursul zilei. Înainte de ora prânzului, ninsoarea era atât de puternică și densă, încât vizibilitatea șoferilor a scăzut sub zece metri.

Cei de la Regia Județeană de Drumuri și Poduri ne-au informat, ieri, că nu mai sunt drumuri județene închise, dar se circulă în condiții de iarnă pe toate arterele din județ.

Vremea extrem de rece din țară a făcut 22 de victime

Încă opt persoane au fost răpuse, ieri, de gerul năprasnic. Astfel, de la intrarea în vigoare a avertizării de ger, la nivel național au fost înregistrate 22 de decese din cauza hipotermiei severe.

Tot ieri, alte 363 de persoane fără adăpost sau care au fost afectate de hipotermie au fost transportate de către serviciile de ambulanță și echipajele SMURD la spitalele și centrele sociale din țară.

Comandamentul RAJA, în alertă în urma codului galben

Activitatea Comandamentului pentru situații de urgență al Regiei Autonome Județene de Apă Con-stanța a fost prelungită până luni, 6 februarie. Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA, spune că sunt disponibile zeci de echipe pregătite în orice moment de intervenție cu toate utilajele necesare.

Potrivit RAJA, singurele pro-bleme care ar putea apărea în funcționarea sistemului sunt cele legate de lipsa energiei electrice în urma cablurilor sau a firelor de înaltă tensiune smulse de vântul puternic.

Cei care întâmpină probleme cu sistemul de alimentare cu apă potabilă și canalizare pot apela dispeceratul societății, la numărul de telefon 0241/66.44.44. Mențio-năm că până la ora transmiterii comunicatului RAJA (n.r. ieri după amiază), nu se înregistraseră sesizări la nivelul sistemelor de distribuție apă. 

Comentează știrea

a.p.
3 februarie 2012
cod rosu?

bv alex!

Articole pe aceeași temă

Joi, 02 Februarie 2012
Stire din Social : Vin NINSORILE peste Constanța
Pagina a fost generata in 0.2981 secunde