Nicolae Ciucă: România va continua să fie un partener de nădejde pentru aliați

137
Nicolae Ciucă: România va continua să fie un partener de nădejde pentru aliați - 11883623527884076480492422426286-1599239709.jpg

Articole recomandate

România va continua să fie un partener de nădejde pentru aliați, lucru demonstrat în plan militar de determinarea cu care militarii românii își îndeplinesc misiunile, dar și în plan politic - de alocarea, pentru al patrulea an consecutiv, a 2% din PIB pentru Apărare, a declarat ministrul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.


Ministrul s-a întâlnit vineri, la sediul MApN, cu șeful Forțelor Aliate din Europa, Tod D. Wolters.


"În cadrul întrevederii pe care am avut-o astăzi cu generalul Tod D. Wolters, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), am discutat despre consolidarea poziției NATO pe întreg flancul estic al Alianței și despre evoluțiile recente ale situației de securitate din zona Mării Negre", a scris Ciucă pe Facebook.


Tod D. Wolters a fost primit, la sediul MApN, de Nicolae Ciucă și de șeful Statului Major al Apărării (SMAp), generalul-locotenent Daniel Petrescu.


În cadrul discuțiilor oficiale au fost abordate subiecte de actualitate de pe agenda Alianței Nord-Atlantice, precum consolidarea poziției NATO pe întreg flancul estic al Alianței și situația de securitate din zona Mării Negre.


De asemenea, ministrul Apărării Naționale și șeful SMAp au prezentat obiectivele naționale în planul apărării, în acord cu cele ale NATO, precum și principalele programe de achiziții pentru modernizarea Armatei României.


Ministrul Nicolae Ciucă a apreciat abordarea de către Alianță a securității "de tip 360 de grade" și a subliniat importanța continuării procesului de consolidare a posturii NATO, de la Marea Baltică la Marea Neagră, precum și a cooperării aprofundate între aliați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6685 secunde