Nereguli grave în restaurantele și terasele de pe litoral. Ce au găsit medicii veterinari

869
2
Nereguli grave în restaurantele și terasele de pe litoral.  Ce au găsit medicii veterinari - fotofondcontroale-1439222201.jpg

Articole de la același autor

Pentru a cincea săptămână la rând, inspectorii sanitari veterinari au luat la rând restaurantele, terasele și autoservirile de pe litoral. Au verificat atât mâncarea pe care acestea o servesc consumatorilor, cât și condițiile în care o prepară. În ciuda amenzilor și controalelor foarte dese în ultima perioadă, administratorii de unități alimentare tot mai sunt găsiți cu nereguli grave.

"În cadrul comandamentului Estival 2015, în numai o săptămână, medicii veterinari atât din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare Constanța, cât și cei detașați din alte județe, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare la un număr de 246 de operatori din industria alimentară", a declarat directorul executiv al DSP Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, controalele au vizat 126 de restaurante, 12 unități tip fast-food, nouă braserii, 12 unități tip bufet, cinci pizzerii, 16 baruri, patru beach-baruri, o pensiune, 37 de magazine alimentare, două rulote fast-food, șase laboratoare cofetărie-patiserie, zece cofetării, patiserii, un depozit alimentar, trei cantine, o autofrigorifică, un târg de vară, din stațiunile Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia.

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate ori neigienizate sanitar-veterinar", a mai spus șeful DSP Constanța.

Amenzi și la Constanța

Nici unitățile de alimentație și magazinele alimentare din Constanța nu au fost uitate. Au fost vizate și patru brutării, 11 supermarket-uri, două unități de fabricare vin, o unitate de fabricare băuturi răcoritoare și două depozite de semințe de consum. Reprezentanții DSV au aplicat un total de 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.200 de lei.

Atât de pe litoral, cât și din restul județului, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 3.500 de kg de carne și produse din carne, peste 1.100 de kilograme de lapte și produse lactate, peste 1.400 kilograme de pește și produse din pește. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a produselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Comentează știrea

adi
11 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

delgado
11 august 2015
Ajuta-ti familia!

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. NU este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Oferim sanse reale de avansare in cariera! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Sunt suficiente studiile medii. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Solicitati acum mai multe detalii adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Economie : Cât costă Revelionul 2015?
Pagina a fost generata in 0.4154 secunde