Nelu Tătaru: Sunt surprins de decizia CCR. Toate măsurile luate de Guvernul României au ca scop limitarea îmbolnăvirilor

187
Nelu Tătaru: Sunt surprins de decizia CCR. Toate măsurile luate de Guvernul României au ca scop limitarea îmbolnăvirilor - 1-1593099881.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi că este surprins de decizia CCR, care a admis sesizarea Avocatului Poporului asupra unor prevederi referitoare la instituirea carantinei, el precizând că toate măsurile luate de Guvern au ca scop limitarea îmbolnăvirilor în contextul pandemiei de COVID-19, conform Agerpres.


"Sunt surprins de decizia CCR, dar după cum știți eu nu comentez hotărârile judecătorilor. Toate măsurile luate de Guvernul României, respectiv Ministerul Sănătății, precum și eforturile depuse au ca scop limitarea îmbolnăvirilor și răspândirii bolii. Așteptăm motivarea acestei decizii", a spus Tătaru.


El a afirmat că este în vigoare Legea specială 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


"Oricum, avem în vigoare o lege specială - Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", a arătat ministrul.


Dispoziții ale articolului 25 alineatul 2 teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și din OUG 11/2020 referitoare la unele măsuri aferente instituirii carantinei "nu întrunesc cerințele de claritate și previzibilitate a legii și afectează drepturi și libertăți fundamentale", a stabilit, joi, Curtea Constituțională a României.


Curtea a luat în discuție, joi, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor articolului 25 alineatul (2) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și ale articolului 8 alineatul (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului 11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8205 secunde