Nelu Tătaru: Sperăm să menținem cazurile de COVID-19 la 2.000

Joi, 01 Octombrie 2020
116
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că speră ca creșterea cazurilor noi de COVID-19 să se mențină la 2.000 și, dacă sunt respectate măsurile de protecție, să scadă la 1.500 în perioada următoare. Ministrul a mai spus că mai sunt locuri în spitalele din București pentru pacienții COVID-19 și că doar 176 de bolnavi sunt intubați la Terapie Intensivă, potrivit Digi24.


„Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni”, a afirmat ministrul Tătaru, la Digi24.


Nelu Tătaru a subliniat că restricții pot fi impuse la nivelul autorităților locale, în funcție de evoluția din fiecare localitate.


"Terapie Intensivă - avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen", a susţinut Tătaru.


El a spus că sunt paturi disponibile în spitalele din Bucureşti.


"Nu este capacitate maximă. Vorbim de Bucureşti. În toate spitalele sunt locuri. După cum ştiţi, gestionarea numărului de locuri şi a pacienţilor revine medicului curant", a spus Tătaru.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.6125 secunde