Nelu Tătaru: Orice persoană care lucrează într-un spital cu pacienți cu COVID va beneficia de stimulentul de 2.500 de lei

263
Nelu Tătaru: Orice persoană care lucrează într-un spital cu pacienți cu COVID va beneficia de stimulentul de 2.500 de lei - spital-1587829889.jpg

Articole de la același autor

Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienților cu COVID-19 va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei, a declarat sâmbătă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


"După cum ați putut vedea, legislația care a fost elaborată cuprinde orice persoana care lucrează într-un spital dedicat COVID și care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieșire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am și lăsat libertatea coordonatorului sau șefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem ști care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica", a declarat ministrul Sănătății, care a făcut o scurtă vizită la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, singura unitate medicală din județul Covasna care tratează pacienții infectați cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.


El a spus că a venit la Sfântu Gheorghe pentru a verifica dacă sunt respectate circuitele medicale și dacă sunt asigurate medicamentele, materialele și echipamentele de protecție necesare. Acesta a precizat că a sesizat anumite probleme care vor trebui remediate, legate de circuitele medicale și de atitudinea unor pacienți care nu respectă regulile impuse de autorități.


Conform legislației, stimulentul de 2.500 de lei va fi plătit de unitatea sanitară angajatoare din fonduri de salarii și decontat ulterior, iar conducătorul unității va numi personalul care beneficiază de aceste drepturi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6014 secunde