Nelu Tătaru: 'Ne apropiem de momentul în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi'

657
Nelu Tătaru: 'Ne apropiem de momentul în care o să vedem o dublare sau triplare de cazuri pe zi' - nelu-1592808882.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre creșterea numărului de cazuri de îmbolnăvire de coronavirus. Acesta a declarat că transmiterea comunitară este în creștere, cel mai probabil după măsurile de relaxare care au intrat în vigoare în țara noastră, însă și din cauza numărului mare de persoane care contestă existența pandemiei în ultima perioadă.


"Suntem după a treia perioadă de relaxare, suntem după o perioadă de weekend-uri prelungite, suntem după o perioadă în care populația a gustat libertatea, suntem într-o perioadă în care concetățenii noștri, cu pregătire sau nu, contestă existența unei infecții cu coronavirus și tot ce au însemnat aceste 3 luni", a declarat Nelu Tătaru. 


Potrivit ministrului, autoritățile sunt încă într-un moment în care pot gestiona această creștere, însă numărul cazurilor este într-o continuă creștere. 


"Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi", a mai spus Nelu Tătaru. 


Potrivit acestuia, dublarea sau triplarea numărului de cazuri va reprezenta o mare problemă pentru autorități în gestionarea pandemiei. 


"Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate. Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate", a adăugat Nelu Tătaru la Digi24. 


Ministrul Sănătății a subliniat că, în perioada următoare, organele de control vor fi la datorie pentru a evalua respectarea tuturor acestor măsuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.797 secunde