Nelu Tătaru: În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a școlii, nici a alegerilor

225
Nelu Tătaru: În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a școlii, nici a alegerilor - 7565318mediafaxfotoalexandrudobr-1595081363.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Botoșani, că autoritățile centrale nu iau în calcul, în momentul de față, nici amânarea începerii noului an școlar, nici a alegerilor locale din luna septembrie, potrivit Agerpres.


El a precizat că scenariile luate în calcul împreună cu Ministerul Educației prevăd începerea anului școlar pe 15 septembrie.


"E prematur să gândim. Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învățământului și diverse organizații în vederea reluării anului școlar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a școlii, nici a alegerilor. Evoluția ulterioară ne va da și măsura unor restricții sau a altora", a afirmat Tătaru.


Totodată, ministrul Sănătății a respins și ipoteza reinstituirii stării de urgență, ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.


"Nu este cazul stării de urgență. Noi avem focare răzlețe în anumite județe, dacă e să mă refer la Argeș, Brașov, Galați, Prahova, Dâmbovița, București, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieșirea acestei legi, care a fost promulgată de președintelui României, apariția în Monitorul Oficial, să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creștere", a adăugat Tătaru.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.719 secunde