Nelu Tătaru: Dacă respectăm regulile, vom avea o creștere ușoară a cazurilor de COVID

109
Nelu Tătaru: Dacă respectăm regulile, vom avea o creștere ușoară a cazurilor de COVID - 1-1598977520.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că în condițiile în care se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară impuse de autorități, în sezonul de toamnă care urmează - marcat de începerea școlii, revenirea din concedii și alegerile locale - în România se va înregistra doar "o creștere ușoară, asumabilă" a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, adăugând că în caz contrar vor apărea focare de COVID-19 și transmitere accentuată în comunitate, potrivit Agerpres.


"Dacă respectăm acele reguli, acele norme de aplicare, vom avea o creștere ușoară, asumabilă. În condițiile în care nu se vor respecta acele reguli vom vedea constituire de focare și o transmitere accentuată în comunitate. Eu sper că au înțeles ceva din aceste luni și după o vară în care am trăit libertatea să revenim și la locurile de muncă, să revenim și la școală, dar să ne gândim în acest moment la copiii noștri și la cei vârstnici, fiindcă aici avem grupele masive de risc, în condițiile în care cei mici sunt transmițători, iar cei în vârstă sunt cei care fac boala și formele grave", a spus Nelu Tătaru, marți, la Digi 24.


El a fost întrebat dacă se așteaptă ca în această toamnă, odată cu începerea școlii, alegerile locale și întoarcerea din concedii, numărul celor infectați cu SARS-CoV-2 să crească. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7366 secunde