Nelu Tătaru a anunțat când ar putea scădea numărul de cazuri de COVID-19. "Ține foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi."

Luni, 03 August 2020, 19:06
267
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că numărul de cazuri COVID-19 ar putea să scadă într-o săptămână și jumătate. Există însă câteva condiții: ca românii să respecte regulile impuse de autorități, inclusiv masca în spații deschise, informează Antena3.


"Ține foarte mult de comportamentul fiecăruia dintre noi. În măsura în care oamenii vor respecta măsurile de protecție nou-instituite, inclusiv purtarea măștii de protecție în aer liber, s-ar putea înregistra o scădere a numărului de îmbolnăviri. Asta ar însemna ca într-o săptămână și jumătate să avem un platou urmat de o scădere a numărului de cazuri", a declarat, la Galați, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


Ministrul Tătaru a avertizat că în caz contrar spitalele s-ar putea aglomera.


"Dacă nu vor respecta regulile, vom vedea de la o zi la alta un număr crescător de cazuri care vor sufoca unitățile medicale, în special Terapia Intensivă. Atunci va fi un pic mai dificil", a precizat Nelu Tătaru.


Ministrul Sănătății s-a aflat în județul Galați pentru a inaugura două dispensare. Nelu Tătaru a fost însoțit la ceremonii de mai mulți lideri liberali locali.


Pagina a fost generata in 0.33 secunde