"Ne pregătim de Cod ROȘU!" Premierul Grindeanu a convocat comandamentul de iarnă

1763

Articole recomandate

Premierul Sorin Grindeanu i-a convocat sâmbătă la Guvern pe miniștrii Energiei, Economiei, Transporturilor și de Interne pentru a stabili măsurile necesare pentru perioada următoare, când ar putea fi emisă o avertizare meteo Cod roșu de ger.

"I-am rugat și pe ministrul Energiei (Toma Petcu n.r) și pe cel al Economiei (Alexandru Petrescu n.r) și o să vină și ministrul Transporturilor (Răzvan Cuc) și doamna ministru de Interne (Carmen Dan n.r.) la Guvern pentru a pregăti și perioada următoare de Cod roșu. (...) E ședința cu miniștrii pe care i-am anunțat pentru a vedea măsurile următoare, pentru că fiecare în parte gestionează o anumită componentă și să vedem etapele următoare", a spus Grindeanu la finalul ședinței cu reprezentanții Ministerului Energiei.

Acesta a precizat că le-a cerut operatorilor din sectorul energetic să fie cât mai implicați pentru rezolvarea problemelor, deoarece va crește consumul de gaze și energie electrică.

"Operatorii privați, e adevărat și-au mărit echipele. Au fost 40 acum sunt 60. Au fost localități unde nu s-a putut ajunge. În acest moment există acces astfel încât să se poate interveni. (...) și i-am rugat, pentru că sunt operatori privați la care, conform contractului timpul de intervenție maxim este de 48 de ore, și ne dorim să fie cât mai mult implicați astfel încât lucrurile să fie rezolvate în mare parte, mai ales că urmează o perioadă de Cod roșu de ger și atunci va crește consumul și de energie electrică și de gaze și trebuie să fim pregătiți și din acest punct de vedere. În ceea ce privește Ministerul Energiei, raportările din două în două ore vor fi extrem de bine monitorizate. Apelul meu este inclusiv către operatorii privați, e vorba de doi, Muntenia Nord și Enel, dacă se poate să mărească numărul echipelor de intervenție astfel încât să fie cât mai puțini oameni rămași fără energie electrică", a spus Grindeanu, conform Agerpres.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii țări în următoarele trei zile, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4178 secunde