Video N-am împrumuta nimic de la austrieci, Doamne ferește! Două imagini similare, o diferență zdrobitoare

6003
4

Articole de la același autor

Aflat în cantonament în Austria, alături de "delfinașii" săi, profesorul Octavian Tileagă, de la Palatul Copiilor Constanța, ne-a trimis la redacție o serie de fotografii deosebit de frumoase, cu locurile prin care trece în aceste zile. Una dintre aceasta mi-a atras în special atenția, cu atât mai mult cu cât imaginea are un corespondent aproape perfect în România. 
Iată despre ce este vorba, cu precizarea că există, totuși, un amănunt care face diferența. Și ce diferență…




Aflat în Tyrol, antrenorul emerit și grupul său nu au ratat șansa de a face o escală la Cascada Stuibenfall, cea mai mare cascadă din regiunea Tyrol, având o cădere de apă de 159 metri. Imaginea mi-a amintit de Cascada Cailor, din apropierea stațiunii Borșa, județul Maramureș, căderea de apă fiind de 100 de metri. Ambele beneficiază de peisaje de vis, cu un plus categoric pentru cadrul natural românesc. 


Și acum, diferența! 


Până ajungi la Cascada Cailor, dacă vii dinspre Câmpulung Moldovenesc, te poți considera norocos dacă nu îți rupi mașina. Trebuie să strici ceva, un pivot, o bucșă, un capăt de bară prin craterele de pe asfalt. În Austria, automobilul este un răsfățat al sorții, suprafața de rulare fiind una impecabilă. 


Apoi, ajungi la destinație. La Cascada Cailor, nu prea ai ce face, doar să te cațeri pe niște bolovani, să treci pârâiașul, dar, dacă nu ai o pregătire fizică și un echipament adecvat, aventura devine chiar periculoasă. La Cascada Stuibenfall, austriecii pun la dispoziția turiștilor scări pe care poți urca, în siguranță, cu bunici și copii, în vârf. Nu mai vorbesc despre faptul că ai unde savura o cafea, un ceai cald sau ai de unde primi informații. 
Parcă e ceva diferență… 




Am scris această mică istorioară gândindu-mă în primul rând la milioane de euro aruncate de autoritățile române pe toate prostiile, investițiile stupide în regiuni turistice fără potențial, investiții fără cap, doar cu menirea de a îmbogăți pe cineva. Irosim resurse și ne batem joc de un potențial românesc, cel natural, pe care multe alte națiuni și l-ar dori. Chiar și austriecii! 




Imagini pentru Cascada Cailor
Imagini pentru Cascada Cailor

Comentează știrea

Maria
10 aprilie 2017
Turist

Am fost anul trecut la cascada cailor si era sa imi rup gatul ... dezastru . Pacat de locul acela minunat in inima muntilor

Viorel
10 aprilie 2017
Un lift nu vreti?

Daca vrei sa mergi in natura te pregatesti fizic, te echipezi corespunzator si mergi. Da, pe unde exista sosele cu asfalt ar fi bine sa fie intretinute, fara gropi. Dar mie unul nu mi se pare ok sa ne apucam sa construim poduri, pasarele, scari si tot felul de accesorii ca orice meltean pantofar, scuipator de seminte sa poata sa ajunga si-si arunce dozele de bere si pungile de chips-uri si seminte pe unde apuca...si daca cineva zice ca nu s-ar intampla asta, inseamna ca n-a iesit la noi in natura

Florin
10 aprilie 2017
Cascada Cailor

În orice rău există și un bine. Pantofarii să meargă în Austria să viziteze cascade!

opincarul
27 aprilie 2017
sa incepem cu amenajarile...

de la campie,mai intai!acolo e nevoie de drumuri,trotuare,scari,poduri si podete,toalete ca sa nu ne mai pisam pe unde ne-apuca.propun sa incepem cu...Constanta,primul oras de manelisti al Romaniei.Macar in zonele de munte e izolare,aici la malul marii vin toti handikapatii sa se cace in ,,centrul istoric,,.Faga,ce zici,ne apucam?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1023 secunde