Musulmanii intră în luna sfântă a Ramazanului

415
Musulmanii intră în luna sfântă a Ramazanului - ramadan3384043960720759x495-1587649814.jpg

Articole de la același autor



Membrii comunității musulmane din România vor celebra vineri, 24 aprilie, începutul Lunii Sfinte Ramazan, perioadă în care credincioșilor musulmani le este interzis să se hrănească și să se hidrateze, din zori de zi până la apusul soarelui. În religia islamică, Luna Ramazan semnifică începutul revelării Coranului Cel Sfânt Profetului Muhammed (PbuH)de către Îngerul Gavriil, eveniment ce a avut loc în Noaptea Sfântă de Kadir, a 27-a noapte din Luna Sfântă Ramazan, în peștera Hira din muntele Nur, de lângă orașul Mecca, în anul 610, revelație ce a durat 23 de ani.


Islamul stabilește faptul că Postul din Luna Ramazan reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei, alături de Mărturisirea credinței (Shahada), Cele cinci rugăciuni obligatorii (Salah), Pelerinajul la Mecca (Hajj) și Contribuția anuală de solidaritate cu nevoiașii (Zakat).


Învățăturile islamice impun, de asemenea, ca musulmanii să parcurgă un ciclu spiritual profund, distinct normelor cotidiene de pe parcursul anului, timp de 30 de zile de la începerea Postului, aceste zile fiind petrecute în reculegere și rugăciune, pentru primenirea corporală și spirituală. 


Potrivit tradițieiși preceptelor religioase, postul și efectuarea rugăciunilor zilnice, sunt urmate în perioada nocturnă de cina Iftar. În aceeași perioadă, masa rituală de dinaintea zorilor - Sahur, este luată în familie.


Conform religiei islamice, Postul Ramazanului este un act de pietate și recunoștință față de Allah, Cel Care i-a revelat Profetului Muhammed Cartea Sfântă Coranul, iar tradiția spune că în această perioadă sunt deschise porțile Paradisului, cele ale iadului sunt ferecate, iar diavolii sunt încătușați.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9053 secunde