Munca la negru, amendată drastic. Controale de amploare!

223
1
Munca la negru, amendată drastic. Controale de amploare! - zmuncanegru-1467713941.jpg
În luna iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a continuat activitatea de control și verificarea societăților comerciale, care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța.


Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă, condițiile de muncă, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.


Serviciul Control Relații de Muncă din cadrul ITM Constanța a verificat un număr de 332 de agenți economici din care 59 au fost sancționați. Au fost aplicate 65 de sancțiuni din care 58 amenzi în valoare de 808.500 de lei și șapte avertismente.
Au fost depistate 141 de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date Revisal.


Au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, cinci propuneri de cercetare penală, unde au fost depistate 49 de persoane cu muncă nedeclarată, pentru a stabili dacă angajatorii se fac vinovați de încălcarea prevederilor legale. Angajatorii respectivi activează în construcții, construcții navale și crescători de ovine.


Inspectorii de muncă au identificat situații în care nu erau respectate prevederile legale privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, în care erau încălcate prevederile legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în Revisal a contractului individual de muncă, în care nu erau respectate prevederile privind acordarea drepturilor salariale și în care erau încălcate prevederile privind timpul de muncă și de odihnă, munca suplimentară și munca de noapte.


Comentează știrea

Constantean
6 iulie 2016
La farge

Să verifice programul de muncă de la cimentul medgidia , electricienii lucrează peste nr. de ore lunare.itm-ul doarme?

Pagina a fost generata in 1.2667 secunde