X
X
Mai multe ştiri online:

Munca la negru, amendată de ITM

Ştire online publicată Miercuri, 07 Iunie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au continuat activitățile de control și verificare a societăților comerciale care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța și luna trecută. 


Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare.


Inspectorii de muncă au amendat luna trecută un număr de 85 de patroni, iar în cazul a trei dintre ei au fost înaintate către Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța propuneri de cercetare penală, pentru cei cele 32 de persoane angajate la negru. Angajatorii pentru care a fost sesizat Parchetul își desfășoară activitatea în domeniul Construcțiilor și Administrație publică. 


La sfârșitul lunii, Serviciul Control Relații de Muncă și-a făcut bilanțul: inspectorii au verificat în luna mai 324 agenți economici, au aplicat 70 de amenzi, în valoare de 919.500 lei și zece avertismente. În același timp, s-au dispus 513 măsuri cu termen de remediere a neconformităților și au fost depistați 48 de angajatori, cu 142 de persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în baza de date REVISAL.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3134 secunde