X
X
Mai multe ştiri online:

Moș Crăciun, misiune de noblețe, la Constanța

Ştire online publicată Luni, 16 Decembrie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Zilele trecute, a avut loc cea de-a patra ediție a Concursului județean de bandă desenată "BD Nool-BD Santa", organizat de Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny" și Liceul Teoretic "Decebal" din Constanța. 


Potrivit organizatorilor, anul acesta, copiii s-au gândit cum ar putea îndrăgitul personaj să ajute la protejarea vieții întregii omeniri. La această competiție, s-au înscris elevi de gimnaziu și liceu din tot județul Constanța, dar și din Galați, Brăila sau Vâlcea. 


Cele aproximativ 200 de lucrări în limba franceză sau engleză au fost jurizate, iar premierea a avut loc în week-end, la Biblioteca Județeană "I.N. Roman". Precizăm că cele mai reușite creații ale concursului vor putea fi admirate aici până pe 21 decembrie. 


"Între politicieni neconvinși de gravitatea situației și activiști de mediu care luptă pentru salvarea planetei, Moș Crăciun a hotărât să nu mai aștepte și și-a luat misiunea în serios: el, împreună cu renii săi, elfii și toți copiii care sunt dispuși să îl urmeze pe Moșu’, a pornit într-o aventură nouă: aceea de a salva Pământul! Atât profunzimea, cât și originalitatea ideilor micilor și mai marilor participanți ne-au impresionat. Originalitatea ideilor, seriozitatea cu care au tratat tema, precum și o foarte atentă documentare ne fac să credem că vom reuși să creștem o generație mult mai pregătită, informată și dornică să acționeze decisiv în conservarea și salvarea naturii din iubire pentru casă, țară, respectiv planetă", a declarat coordonatorul proiectului, prof. Cristina Brebeanu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17123 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2804 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2454 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4136 secunde