Moment de reculegere în Germania, la Aachen, în memoria victimelor incendiului de la Spitalul din Constanța, solicitat de președintele Iohannis

253
Moment de reculegere în Germania, la Aachen, în memoria victimelor incendiului de la Spitalul din Constanța, solicitat de președintele Iohannis - iohan-1633101466.jpg

Articole de la același autor



Un moment de reculegere în memoria celor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a fost ţinut, astăzi, la Aachen/Germania, acolo unde preşedintele Klaus Iohannis susţine un discurs. 


Potrivit Realitatea.net, șeful statului se află în Germania, unde urmează să primească Premiul internaţional "Carol cel Mare" Pentru unitatea Europei, după cum informa zilele trecute Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă. Premiul urmează să îi fie înmânat lui Iohannis în cursul zilei de mâine, 2 octombrie.


"Voi începe cu o informaţie tristă. Astăzi a avut loc o mare nenorocire în România, într-un spital din Constanţa şi din păcate au murit şapte pacienţi. Vă rog frumos pe toţi ca împreună cu mine să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele incendiului de la Spitalul din Constanţa", a afirmat Iohannis.


Comitetul director al Premiului Carol cel Mare a decis să acorde Președintelui Klaus Iohannis premiul pentru anul 2020 ca recunoaștere a meritelor în ceea ce privește „conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”, pentru „eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, precum și pentru „promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei.”

Premiul internațional Carol cel Mare al orașului Aachen este conferit anual, începând cu anul 1950, personalităților publice sau organizațiilor care s-au remarcat prin implicarea deosebită în favoarea unității europene sau a cooperării între statele membre.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6078 secunde