Moda Zanzibar. Unde preferă românii să petreacă vacanța de iarnă

281
Moda Zanzibar. Unde preferă românii să petreacă vacanța de iarnă - undepreferavacante-1477410795.jpg
Cu vacanța de iarnă deja în gând, mulți constănțeni știu de mult unde vor să meargă; unii dintre ei au făcut chiar și rezervările. Se pare că din ce în ce mai mulți români aleg destinațiile exotice, calde, pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Cele mai căutate regiuni sunt Caraibe, Extremul Orient și Oceanul Indian. 


Potrivit consultanților în turism, destinațiile exotice sunt din ce în ce mai solicitate de către români pentru sezonul de iarnă, inclusiv pentru perioada sărbătorilor. 


"Pentru destinațiile exotice, pentru Crăciun și Revelion, pachetele trebuie cumpărate până la sfârșitul lunii noiembrie, altfel riști să nu mai găsești locuri, decât la tarife foarte mari", ne sfătuiește Liviu Cîrstea, reprezentant al unei agenții de turism. 


Iată și Top 3 al destinațiilor exotice preferate: pe locul întâi, Extremul Orient, cu Thailanda (Krabi, Phuket, Khao Lak și Bangkok), Malaiezia (Langkawi și Kuala Lumpur) și Indonezia (Bali), pe locul al doilea, Repu-blica Dominicană (Punta Cana), Mexic (Cancun și Riviera Maya), Cuba (Varadero și Havana) și, pe locul al treilea, Oceanul Indian, cu Maldive și Mauritius, iar mai nou, Zanzibar. 


Aceste destinații sunt căutate pentru plajele de calitate, pentru peisajele extraordinare și apa cristalină, pentru facilitățile oferite de hotelieri și, nu în ultimul rând, pentru a te "rupe" efectiv de cotidian. 


Fie că sunt persoane care merg la resorturi de lux, fiind e vorba mai ales de persoane cu vârste între 45 și 55 de ani, dar nu numai, care merg cu întreaga familie, fie că sunt persoane între 35 și 45 de ani, care își doresc pe lângă plajă și puțină aventură sau vizitarea unor obiective turistice, fie că vorbim de tineri între 30 și 35 de ani, care merg mai mult pentru distracție și plajă, fiecare trebuie să scoată din buzunar cel puțin 1.500 - 2.000 de euro, dar sumele ajung și la 4.000 - 5.000 de euro de persoană. 


Se pare că agențiile de turism nu duc lipsă nici de clienți dispuși să plătească peste 22.000 de euro de familie, cu doi adulți și doi copii, pentru un pachet de două săptămâni în Maldive, la un resort de șase stele. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5153 secunde