Mizeriile din bucătărie. Mergi în concediu la mare și pleci acasă cu toxiinfecție alimentară

1107
1
Mizeriile din bucătărie. Mergi în concediu la mare și pleci acasă cu toxiinfecție alimentară - mizerii-1500304694.jpg

Articole de la același autor

Încă un week-end din acest sezon estival s-a lăsat cu amenzi și avertismente pentru agenții economici de pe litoral. Cu toate acestea, ei nu se sperie prea ușor, altfel inspectorii sanitari veterinari nu ar mai găsi sumedenii de nereguli, de fiecare dată când fac controale. 


Deși nu este ușor să recunoaștem, noi, oamenii, suntem singurii vinovați de faptul că se întâmplă atâtea nereguli, deoarece nu ne pasă de sănătatea noastră și a celor din jur, ci de cât de mulți bani putem să strângem. Astfel, inspectorii ANSVA fac controale periodic, pentru ca turiștii, dar și constănțenii care mănâncă pe litoral să fie feriți de tonxiinfecții alimentare și alte boli care le pot pune viața în pericol. 


Seria controalelor în unitățile localizate în cele șapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia - a continuat și în week-end-ul 15-16 iulie. 


Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival, au verificat 56 de unități, iar pentru abaterile de la legislație, șase restaurante și o unitate tip fast food au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 16.000 lei. 


"Noi nu urmărim amenzile, ci reducerea îmbolnăvirilor" 


Unitățile aflate pe litoral sunt supravegheate și verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017. 


În urma acestor controale, s-au constatat unele deficiențe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final al produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție; etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. 


"Avem o activitate destul de intensă pe litoral, în primul rând pentru că este început de vacanță și nu întotdeauna agentul economic își intră de la bun început în capabilități. Pentru noi, nu amenda este un scop în sine, nu asta ne dorim, amenda este o formă corectivă, pe care o aplicăm atunci când nu sunt respectate condițiile de siguranță alimentară. Avem și agenți economici, care, deși au fost amendați și le-a fost suspendată sau interzisă activitatea, continuă să vândă, dar ei intră astfel sub incidența zonei penale. Din punctul nostru de vedere, scopul declarat este acela de a reduce pe cât posibil riscul apariției de toxiinfecție alimentară. Nu amenzile, nu confiscările sunt scopurile noastre, ci reducerea numărului de cazuri de toxiinfecții alimentare" a declarat președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu. 


Comentează știrea

Andrei
18 iulie 2017
Mizerile de la bucatarie

De 30 de ani exista aceasta Mizerie in statiunile Constantene.Mazare vau ajutat si mai mult la dezvoltarea acestor ne reguli,cred ca nici nu va inchipuiti cate spagi si au tras cei de la Igena,DSV,OPC,ITM,Garda finaciara si alte controale ca 3-4 luni era timpul de colectarea spagilor pe litoralul romanesc..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5263 secunde