Minorii între 16 și 18 ani vor completa singuri declarația pe proprie răspundere

302
Minorii între 16 și 18 ani vor completa singuri declarația pe proprie răspundere - dd-1585760891.jpg
Minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani completează și semnează singuri declarația pe propria răspundere, cu mențiunea că aceștia trebuie să respecte condițiile individuale de deplasare și că le este interzisă participarea la activități fizice colective, precizează Grupul de Comunicare Strategică, citat de Agerpres.

GCS a realizat un material care vine să aducă lămuriri privind o serie de situații legate de măsurile luate prin ordonanțele militare emise până în prezent.

"În cazul minorilor sub 16 ani, declarația trebuie completată și semnată de unul dintre părinți sau de tutorele legal. Minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani completează și semnează singuri declarația pe propria răspundere, cu mențiunea că aceștia trebuie să respecte condițiile individuale de deplasare și că le este interzisă participarea la activități fizice colective. De asemenea, minorii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani vor avea asupra lor și documentele de identitate", arată GCS.

În ceea ce privește minorii cu vârsta cuprinsă între 0 și 16 ani, deplasarea acestora în afara locuinței trebuie efectuată sub supravegherea sau cu încuviințarea părinților sau a tutorelui legal.

"În contextul epidemiologic actual, recomandăm limitarea la minim a acestor deplasări", subliniază Grupul de Comunicare Strategică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde