X
X
Mai multe ştiri online:

Ministrul Sănătății: Noi vrem să se înceapă un an școlar normal, față în față

Ştire online publicată Marţi, 11 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că aproximativ 150 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt conectați la ventilatoare, potrivit Agerpres.


"Orice caz nou la Terapie Intensivă înseamnă și un pacient în stare gravă. (...) Din ce avem noi în acest moment, 480 de cazuri, să ne gândim că în jur de 150 sunt pe ventilatoare, ceilalți sunt în stadii intermediare de insuficiențe respiratorii care nu necesită ventilație mecanică. (...) Noi avem spitale dedicate fază I, fază II și de suport care în acest moment pot asigura până la 1.034 de paturi de terapie intensivă, în contextul în care săptămânile trecute vorbeam de 840 de paturi. Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forțăm", a spus Tătaru, la Digi 24.


Referindu-se la începerea anului școlar, ministrul a afirmat că au fost stabilite reguli pentru toate cele trei scenarii.


"Noi vrem să se înceapă un an școlar normal, față în față, cu un copil care să meargă la școală, dar dacă acum o săptămână specificam că, din cele 3.200 de localități, 2.826 erau într-o zonă verde și atunci puteam merge la școală cu toți copiii, trebuie să gestionăm mersul la școală și cu capacitatea acestor școli de a asigura niște norme de protecție și niște reguli sanitare. În condițiile în care vom păstra o evoluție favorabilă sau rămânem pe un platou, putem să ne gândim să avem cele trei scenarii pe care să le putem aplica la dispoziția DSP, inspectoratelor școlare județene, comitetelor județene pentru situații de urgență adaptată la fiecare unitate, să putem gestiona prezența cât mai multor copii la școală cu precauțiile pe care le menționam. (...) În condițiile în care fiecare gestionează atât circuite, desfășurarea orelor, a pauzelor în condiții normale și respectând acele reguli, putem spera că vom avea cât mai mulți copii la începutul anului școlar. Am stabilit reguli pentru toate scenariile în vederea aplicării acestor proceduri de începere a anului școlar", a spus Nelu Tătaru.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16554 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2527 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1522 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1269 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3188 secunde