Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, mesaj de la Constanța referitor la deschiderea restaurantelor

362
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, mesaj de la Constanța referitor la deschiderea restaurantelor - tataru-1598195779.jpg

Articole de la același autor

Prezent la Constanța în weekend, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că România se află, la acest moment, pe o direcție de stabilizare a evoluției epidemiei cu noul coronavirus. Cu toate acestea, trebuie făcute o serie de eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă. "Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm și noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă", a spus el.

Totodată, ministrul a atras atenția că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a pune capăt infectărilor, care nu sunt deloc puține. În acest sens, el a subliniat necesitatea adaptării numărului de paturi din spitale, dar îndeamnă populația la responsabilitate.

Referitor la modul de funcționare al restaurantelor, pe perioada sezonului rece, ministrul Sănătății a precizat că spațiile interioare cu mese ale unităților de alimentație publică pot fi deschise, în condițiile în care, timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor de Covid-19.

"Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă și să avem deschise restaurantele, desigur într-un context de respectare a unor reguli", a completat Tătaru. Pentru că litoralul este încă plin de turiști, este necesar ca toată lumea să țină cont de reguli și normele de distanțare fizică și mai ales să poarte măști de protecție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.175 secunde