Ministrul Sănătății despre vaccinul anti-COVID. Când va ajunge și cine va beneficia de el

322
Ministrul Sănătății despre vaccinul anti-COVID. Când va ajunge și cine va beneficia de el - coronavirusvaccinel-1601565471.jpg

Articole recomandate

Nelu Tătaru a spus la Digi24 când ar putea să ajungă primele doze de vaccin în România, cantitatea acestuia și care sunt persoanele care vor fi vaccinate în primul rând.


„Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile”, a spus la Digi24 Nelu Tătaru.


„S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a adăugat ministrul Sănătății.


„Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauție peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Tătaru.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5818 secunde