Ministrul Sănătății Bodog a resuscitat un pasager, într-o cursă aeriană Tarom

366
Ministrul Sănătății Bodog a resuscitat un pasager, într-o cursă aeriană Tarom - bodog97596300-1516824933.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, i-a făcut manevre de resuscitare, miercuri seară, unui bărbat care începuse să se sufoce și devenise cianotic, într-un avion care venea de la Oradea la București.

Cursa Oradea-București a decolat la ora 19.20, de pe aeroportul din Oradea. La scurt timp de la decolare, când încă semnalul pentru menținerea centurilor de siguranță era aprins, unui călător situat în spatele ministrului Bodog i s-a făcut rău. Ministrul a intervenit de urgență și i-a oferit bărbatului primul ajutor.

"Am intervenit la un pacient care era în spatele meu în avion și care începuse să se sufoce, începuse să devină cianotic. L-am scos din scaun cu ajutorul unui pasager și i-am aplicat măsurile de resuscitare, i-am eliberat căile respiratorii - că erau pline de secreții. Practic, se îneca cu propriile secreții. S-a pus problema să se întoarcă avionul la sol, dar întrucât pacientul și-a revenit, am considerat că este în regulă și, într-adevăr, pacientul a mers foarte bine și am ajuns cu bine la București", a declarat, pentru Agerpes, ministrul.

Florian Bodog a spus că a recomandat ca persoana să meargă la neurologie, însă aceasta a refuzat să fie dusă la o unitate medicală. Bărbatul căruia i-a oferit ajutor ministrul Sănătății are 42 de ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4627 secunde