Ministrul Sănătății anunță că se vor înființa opt centre de screening pentru cancerul de sân

179
Ministrul Sănătății anunță că se vor înființa opt centre de screening pentru cancerul de sân - sorinapintea-1521223174.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că se vor înființa opt centre regionale de screening pentru cancerul de col uterin și de sân, astfel încât fiecare femeie să aibă acces la acest tip de serviciu.

"Știți foarte bine că am vorbit în diverse intervenții ale mele despre programele de screening pe care le vom dezvolta accesând fonduri europene. Pentru cancerul de sân vom accesa 21 milioane de euro, pentru cancerul de col - 45 de milioane de euro în cadrul programelor de screening. Va trebui să le repartizăm pe întreg teritoriul țării, astfel încât fiecare femeie să aibă acces, dacă dorește, la acest tip de serviciu. S-au semnat cinci contracte pentru cinci centre de screening. Urmează să se mai semneze încă trei contracte cu bani care vin de la Banca Mondială. Cred că în primul rând trebuie să ne preocupăm să populăm aceste centre. Avem nevoie de medici, avem nevoie de specialiști. În cadrul acestui program se vor înființa opt centre regionale de screening care vor fi reprezentate în teritoriu de centre deschise la nivelul spitalelor județene. Teoretic, prin accesarea acestui program înființăm o rețea națională de screening. Suntem avansați. Screeningul pentru cancerul de col uterin și cancerul de sân se află în faza a doua de implementare. Va putea fi operaționalizat destul de repede, spre sfârșitul acestuia an", a susținut Sorina Pintea.

Reprezentantul MS a spus că sunt multe specialități unde România nu are medici și nici centre de formare.

Referindu-se la vaccinare, Pintea a arătat că la nivelul MS există un grup de lucru care a stabilit căi de acțiune pentru promovarea vaccinării de toate tipurile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6596 secunde