Ministrul propus al Mediului declară război hoților din păduri

172
Ministrul propus al Mediului declară război hoților din păduri - 1-1583315562.jpg

Articole recomandate

"Mesajul public pe care îl am pentru toți cetățenii României și pentru autoritățile statului este că îi vreau cu cătușe la mâini pe toți cei care taie ilegal, transportă ilegal sau fură din pădurile României", a avertizat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul propus al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe. "Nu ne mai permitem ca țară să avem astfel de practici care, evident, ne duc spre lumea a treia, în care ne defrișăm, ne tăiem ilegal pădurile în scopuri personale sau de grup", a afirmat demnitarul.

Acesta a dezvăluit faptul că, în județul Maramureș, a fost defrișată o pădure ce se întindea pe o suprafață de 340 de hectare, într-o conlucrare comună cetățeni - autorități locale. "În weekend am avut o vizită de lucru în județul Maramureș, care, în 2018, a fost județul cu cele mai mari tăieri ilegale (de lemn, n.r.) din România, cu 110.000 metri cubi identificați de colegii de la Gărzile forestiere. Cine știe ce cantitate nu a fost descoperită...? Aș vrea să vă spun că, în Maramureș, la Ocolul Sighet, a fost descoperită poate cea mai mare tăiere ilegală din România, din ultimii cinci ani. Pe o suprafață de 340 de hectare, în adâncul pădurii, au fost furați 100.000 de metru cubi. O pădure rasă, cu un prejudiciu adus statului român de peste 12 milioane de lei și cu și mai mari prejudicii aduse naturii și mediului înconjurător. Acea pădure nu ar fi putut să dispară peste noapte fără ca nimeni să vadă. Nici cetățenii nu au sesizat, nici autoritățile statului nu s-au sesizat. Aproape că într-o conlucrare comună o suprafață importantă din pădurile României a dispărut. Colegii de la Garda Forestieră Cluj au descoperit acest subiect, l-au investigat și vă anunț că, săptămâna trecută, dosarul a fost trimis la Parchet", a menționat Costel Alexe.

Întrebat cine era proprietarul acelei păduri, Costel Alexe a subliniat că, inițial, aceasta a aparținut statului român, iar ulterior după apariția unei serii de litigii, suprafața forestieră în cauză a rămas fără servicii de pază. "Acolo au închis ochii toți cei implicați, de la cetățenii simpli la autoritățile locale, la Ocolul Silvic Sighet, la Direcția Silvică Sighet, pentru că altfel nu ar fi putut să dispară o suprafață atât de mare de pădure", a mai spus oficialul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3038 secunde