Ministrul Muncii: Pensiile să ajungă mai repede la pensionari!

497
Ministrul Muncii: Pensiile să ajungă mai repede la pensionari! - ddd-1578999205.jpg

Articole recomandate

Convențiile dintre Casa Națională de Pensii Publice și bănci vor fi schimbate, astfel încât banii să ajungă cât mai devreme la pensionari, a anunțat marți, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

"Pentru că doresc ca pensiile să ajungă cât mai repede la pensionari, prin toate canalele de distribuție, am discutat în această dimineață (marți, n.r.), în mod aplicat, cu reprezentanții băncilor din sistem. Vom schimba Convențiile dintre CNPP și bănci astfel încât banii să ajungă mai devreme la pensionari. Terminăm cu interpretarea diferită a prevederii din contracte care vorbește despre plata care se face în maxim 2 zile. Comisioanele, termenele de plată și de livrare, nu doar le discutăm, le standardizăm și le și schimbăm. Nu vor mai exista diferențe de mod de lucru între bănci", a scris Violeta Alexandru.

Aceasta afirmase joi seara, la B1 TV că va discuta cu băncile deoarece convențiile cu acestea pentru plata pensiilor sunt din 2001-2002 și trebuie evaluate. "Eu am mâine o întâlnire cu băncile. Eu nu oblig pe nimeni să rămână în contract cu Casa de Pensii. Eu spun doar că trebuie să lucrăm eficient cu toții și că, în condițiile în care convențiile sunt din 2001, 2002, a venit momentul să le evaluăm și să discutăm cum putem face mai bine, că între timp ne-am modernizat, și mijloacele de plată sunt mai rapide", a spus Alexandru.

Discuțiile vin în urma unor probleme semnalate la finele săptămânii trecute, când unele sucursale de bănci au transmis că vor face plata pensiilor luni, deși aveau banii în cont de joi.

"Critica mea a fost față de acele sucursale care m-au sfidat, care mi-au transmis că nu plătesc deși știam că au banii în cont și așteptau, deși în convenție prevederea e că vor plăti în până la două zile, maxim două zile, și care, alimentate, din informațiile pe care le am, inclusiv din cercuri politice, îmi transmiteau mesaje că deși le intraseră banii în cont joi, că vorbim de săptămâna trecută, nu voiau să plătească vineri decât în momentul în care am avut o poziție publică și îi lăsau pe pensionari să treacă și weekend-ul fără pensie și să primească banii abia luni", a explicat Violeta Alexandru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde