Ministrul Muncii: Obiectivul nostru nu este să speriem angajatorii, ci să ne asigurăm că ştiu ce au de făcut

Marţi, 10 Noiembrie 2020, 17:15
149
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat marţi, la finalul unei vizite de lucru efectuate la Sfântu Gheorghe, că a constatat, că firmele mari nu au înţeles mesajul obligativităţii decalării programului de lucru al angajaţilor în scopul prevenirii răspândirii noului coronavirus, tratând cu lejeritate această cerinţă, informează Agerpres.


Aceasta a cerut Inspecţiei Muncii să verifice cu rigurozitate acest aspect şi să explice angajatorilor importanţa respectării acestor măsuri.


"Obiectivul nostru nu este să speriem angajatorii sau să le întrerupem activitatea, obiectivul nostru este să ne asigurăm că aceste informaţii ajung la dânşii şi că ştiu ce au de făcut. Am rugat şi angajatorii pe care i-am întâlnit să formalizeze, să ia o decizie internă, să o comunice. Mi s-a spus că li s-a explicat verbal angajaţilor: 'veniţi dumneavoastră mai devreme, dumneavoastră mai târziu'. Nu aşa se fac lucrurile. Fiecare angajator trebuie să ia o decizie internă care să fie adusă la cunoştinţa salariaţilor, ei trebuie să ştie în mod organizat care dintre dânşii vin, la ce oră, tocmai pentru a se evita aglomeraţia. Tind să cred că se tratează uşor lejer la nivelul angajatorilor această solicitare şi nu vreau să sperii pe nimeni, ci doar îmi doresc o Inspecţie a Muncii care să preia acest mesaj, să iasă pe teren şi să explice oamenilor de ce este important să îşi organizeze salariaţii corespunzător.", a mai spus ministrul Violeta Alexandru. 


Pagina a fost generata in 0.4662 secunde