Ministrul Muncii: "Începem eliberarea voucherelor de 5000 E"

1248
Ministrul Muncii:

Articole recomandate

În două-trei săptămâni vom începe eliberarea voucherelor pentru achiziționarea de tehnologie asistivă de către persoanele cu dizabilități, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.


"Casa Națională de Sănătate decontează anumite lucruri care ajută persoanele cu dizabilități și nu vorbim doar de cărucioare cu rotile, putem achiziționa ochelari mai performanți cu cameră de luat vederi sau o proteză mai performantă. Acest proiect asigură un voucher pentru achiziționarea de tehnologie asistivă. Avem ordin de ministru în transparență decizională acum, pe care îl voi da, s-au aprobat toate manualele beneficiarului, toate procedurile, s-au terminat toate discuțiile cu Comisia Europeană, deci probabil în maximum 2-3 săptămâni vom începe să eliberăm acele vouchere. Am depus acel contract de finanțare, suntem pe final. Vom anunța public, pentru că nu vreau să îi pun pe drumuri", a spus Marius Budăi, scrie dcnews.ro.

Pe 22 aprilie, ministrul de atunci al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, anunța că cel puțin 7.000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere de până la 5.000 de euro fiecare pentru a-și putea achiziționa echipamente asistive, fiind vorba de un program finanțat din fonduri europene în valoare totală de 23,5 milioane de euro.


"Minimum 7.000 de persoane cu dizabilități vor primi vouchere cu o valoare de până la 5.000 de euro fiecare pentru a-și putea achiziționa echipamente asistive, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen și scriere, produse manipulatoare robotizate", a declarat Rovana Plumb la Palatul Victoria, unde a lansat alături de ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, două apeluri de proiecte sociale finanțate din fonduri europene.

Ministrul Muncii a precizat că programul privind tehnologia asistivă se adresează persoanelor cu dizabilități cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3984 secunde