Ministrul Mediului: Suprafaţa plajelor României va fi dublată

280
Ministrul Mediului: Suprafaţa plajelor României va fi dublată - 1-1600354837.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, au participat la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanţat din fonduri europene, arătând că este vorba despre o "lucrare fundamentală", în urma căreia suprafaţa plajelor României va fi dublată, informează Agerpres.


"Guvernul României sprijină - şi o va face în continuare - acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro, care sunt investite în această a doua etapă a proiectului, prin care, pe o lungime de 30 de kilometri, vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră - fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România, pe anumite porţiuni, să nu mai fi avut plaje - reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii, astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară. Vorbim de refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi, poate, cel mai important, pentru întreaga societate românească şi este vestea bună, prin acest proiect, suprafaţa plajelor României va fi dublată", a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe.


El a menţionat că, în anumite porţiuni de pe litoralul românesc, plaja va fi extinsă în larg cu până la o sută de metri, iar prin tehnologii "inovative, de mare precizie" va fi crescută suprafaţa plajelor României cu peste 200 de hectare. Ministrul a arătat că, prin acest proiect, ţara noastră va avea plaje "mai bine protejate" în următorii 50 de ani.


La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că, în lipsa unor măsuri, eroziunea ar fi riscat să ducă la dispariţia plajelor pe foarte multe zone ale litoralului.


Premierul a menţionat că Guvernul va susţine şi alte proiecte care pot să ducă la creşterea fluenţei de turişti pe litoralul românesc.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9274 secunde