Ministrul Economiei despre RADET: S-a găsit o soluție, numai că trebuie responsabilitate din partea PMB

133
Ministrul Economiei despre RADET: S-a găsit o soluție, numai că trebuie responsabilitate din partea PMB - ministruleconomieivirgilpopescus-1573650487.jpg

Articole recomandate

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri că s-a găsit o soluție pentru ca bucureștenii să nu aibă probleme cu căldura și apa caldă, "numai că trebuie responsabilitate din partea Primăriei Municipiului București în a asigura comenzile necesare către ELCEN cu privire la furnizarea agentului termic".



"Încă de luni am avut o întâlnire cu ELCEN, marți și astăzi dimineață am avut, la sediul Ministerului de Finanțe, și cu ELCEN și cu Engie, trebuie și cu ANAF. Trebuie știut că principalii creditori ai RADET sunt ELCEN, ANAF și compania Engie. Cred că s-a găsit într-un final o soluție, numai că trebuie responsabilitate din partea Primăriei Municipiului București, responsabilitate în a asigura comenzile necesare către ELCEN cu privire la furnizarea agentului termic. (...) ELCEN, din adresa pe care Primăria București a trimis-o, va avea contract cu Termoenergetica, dar atunci când Termoenergetica, ca și companie, va fi licențiată, pentru că în momentul de față nu are licență de la ANRE pentru distribuția agentului termic. A depus astăzi documentația incompletă, înțeleg că mâine este ședință de Consiliu General, unde, probabil, se va suplimenta ordinea de zi, pentru că pe ordinea de zi existentă nu s-a regăsit delegarea serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului București", a afirmat Virgil Popescu, la începutul ședinței de Guvern.

El a menționat că Termoenergetica a fost înființată în luna august, dar până acum nu și-a luat licența pentru distribuția agentului termic.

"Delegarea se va face probabil mâine, în ședința de Consiliu General, este treaba Consiliului General și a primăriei, dar până la licențiere ELCEN vrea să se asigure că primăria, prin lichidatorul judiciar, va asigura comenzi, pentru că nu vrem să ajungem și cu ELCEN cu probleme. Are deja 130 de milioane de lei datorie RADET către ELCEN și nu vrem ca datoria să crească. Pe lângă agentul termic pentru populația Bucureștiului, ELCEN asigură și producerea de energie electrică și vine iarna și noi trebuie să avem energie electrică și pentru bucureșteni și pentru această zonă", a explicat ministrul Economiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8757 secunde