X
X
Mai multe ştiri online:

Ministerul Sănătății: "Testele PCR au siguranță de 98%". Câte teste se fac zilnic

Ştire online publicată Joi, 06 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Sursa foto Nordic life Science
Ministerul Sănătății:
Testele PCR au o precizie de 98%, iar autoritățile fac zilnic un număr de 26.000 de teste de acest tip, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan,potrivit Agerpres.


"Testele PCR au siguranță foarte mare, specificitatea și sensibilitatea lor este de 98%, însă numărul mare de testări, de 26.000 (pe zi - n. r.), pot să pună probleme de gestiune a probelor, de transfer al probelor. Verificăm aceste lucruri, astfel încât această metodă să fie din ce în ce mai sigură la nivel global", a afirmat secretarul de stat, la finalul unui eveniment organizat de Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), pe tema situației domeniului turistic în pandemie.


Moldovan a subliniat că autoritățile fac eforturi pentru creșterea gradului de precizie în procesul de testare.


"Capacitatea de testare a crescut foarte mult pe parcursul acestei epidemii, de la un laborator la peste 180, se fac peste 20.000 de testări pe zi. Problema care se ridică în această etapă este de creștere a siguranței acestei testări - s-au ridicat diverse probleme - astfel încât să putem controla efectiv cum se realizează ea la nivelul acestor laboratoare, dincolo de documentele pe care ei le-au depus la Direcția de Sănătate Publică, pentru a crește precizia lor și a avea o siguranță cât mai mare. Acesta este dezideratul în acest moment. Dacă nu mă înșel (în România se procesează zilnic - n. r.) 26.000 de teste pe zi, însă cifra este variabilă în funcție de numărul persoanelor implicate în fiecare moment în fiecare laborator. Există ture, există weekend, deci cam pe aici suntem cu nivelul de testare în această etapă", a susținut secretarul de stat. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16553 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2521 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1517 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1269 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9328 secunde